Teisiamųjų suole Zarasų rajono gyventojas G. B atsidūrė dėl 2021 metų rugsėjį įvykusio incidento vienoje šio rajono degalinių.

Pavakarę degalinės teritorijoje pasigirdo keli šūviai. Vėliau liudytojai teigė, kad šaudyta buvo automobilyje BMW angliškais registracijos numeriais. Šaudė prie minėto automobilio vairo sėdėjęs vyras. Jo auka tapo kitas vyriškis, įsėdęs į automobilį pasikalbėti.

Šaulys pabėgo

Degalinės lankytojams pastebėjus, kas vyksta, šaulys išlipo iš automobilio ir pabėgo.

Keleivio vietoje sėdėjęs zarasiškis, ištiktas šoko, iš pradžių nesuprato esąs pašautas, o pamatęs žaizdas ir pasijutęs prastai, sugebėjo pats automobiliu nuvažiuoti iki artimiausios gydymo įstaigos.

Vėliau ekspertai nustatė, kad į nukentėjusįjį iš šaunamojo ginklo buvo pataikyta mažiausiai 2 kartus, kulkos pažeidė vidaus organus. Dėl šių sužeidimų vyrui buvo sunkiai sutrikdyta sveikata.

Įtariamasis keliauja už grotų

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir sunkaus sveikatos sutrikdymo atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas.

Bylą išnagrinėję Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmai birželio 19 dieną G. B. pripažino kaltu ir skyrė jam subendrintą 5 metų laisvės atėmimo bausmę, suimant jį iškart po šio nuosprendžio paskelbimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją