Klaipėdos apskrities policija skelbia, kad rajono policijos pareigūnai per vieną dieną gavo du pranešimus dėl galimo neteisėto disponavimo namine degtine.

Policininkus informavo Aplinkos apsaugos departamento pareigūnas. Iš pradžių policininkai nuvyko į Tarvydų kaime esančią sodybą. Ten sandėliuke rastos dvi medinės 20 l talpos statinaitės. Jos buvo pilnos naminukės.

Apžiūrėję gyvenamąjį namą, pareigūnai sandėliuke rado 18 stiklainių su namine degtine užpiltomis uogomis. Iš viso sodyboje rasta 92 l naminės degtinės.

Po kelių valandų aplinkosaugininkai policininkus iškvietė į vasarnamį Jucaičių kaime. Ten rasta naminės degtinės varymo įranga ir 4 statinės su 400 l raugo. Be to rasta ir samanės, supilstytos į plastikinius indus ir kibirą, iš viso – apie 23 l.

Nelegaliems degtindariams iteikti šaukimai į policiją, jiems gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)