Vilniaus apskr. vyriausiasis policijos komisariatas informuoja, kad Imuniteto skyriaus tyrimo metu nustatyta, kad 2012 m. lapkričio 24 d. apie 1.14 val. policijos pareigūnai J. K. ir M. V. Šalčininkų r., kelyje prie Buikų k., sustabdė R. G. vairuojamą automobilį.

Už tai, kad R. G. nebūtų patrauktas administracinėn atsakomybėn ir jam nereikėtų atsakyti už vairavimą neblaiviam, paėmė iš R. G. 100 litų kyšį. Be to, 2012 m. lapkričio 27 d. 17.17 val. Šalčininkų r., Kaniūkų k., policijos pareigūnai J. K. ir M. V. sustabdė T. B. vairuojamą automobilį, kurio neblaivus vairuotojas T. B. atsipirko pažadu aprūpinti vieną pareigūną malkomis, kitam užteko pažado, kad padarys remontą.

Taip pat nustatyta, kad 2012 m. gruodžio 28 d. apie 9.25 val. policijos pareigūnai J. K. ir A. K. Šalčininkų rajone sustabdė vairuotojo pažymėjimo neturintį S. Š. Įtariama, pareigūnai susitarė iš S. Š. paimti 200 litų kyšį už tai, kad nebūtų surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

2014 m. vasario 6 d. Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras kaltinamuoju aktu bylą perdavė į teismą.

Pažymėtina, kad atliekant šį ikiteisminį tyrimą iš jo atskirti trys atskiri tyrimai pagal dėl kyšininkavimo ir perduoti į teismą.

2013 m. rugsėjo 12 d. teismo baudžiamuoju įsakymu M. V. pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnyba. Buvusiam pareigūnui paskirta 13 650 litų bauda.

2013 m. lapkričio 20 d. teismo baudžiamuoju įsakymu R. G. pripažintas kaltu dėl papirkimo, o 2013 m. gruodžio 16 d. teismo baudžiamuoju įsakymu T. B. pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo taryba.