Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų PKP tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvažiuojančio automobilio „Mercedes Benz Sprinter“ ir jo vairuotojo asmens dokumentus. Mikroautobusą prancūziškais valstybinio numerio ženklais vairavo leidimą laikinai gyventi Lietuvoje turintis 41-erių Kirgizijos pilietis. Jo pateikti dokumentai buvo tvarkingi, jokių įtarimų nesukėlė ir vairuotojo pažymėjimas. Tačiau pasieniečiai atkreipė dėmesį į 2020 metų laidos „Mersedeso“ identifikacinį kodą (VIN). Paaiškėjo, kad prie kėbulo pritvirtintoje metalinėje plokštelėje įspaustas automobilio VIN, įtariama, yra suklastotas.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Apklausę liudytoju, VSAT pareigūnai Kirgizijos pilietį paleido.

Automobilis saugomas VSAT Varėnos pasienio rinktinės padalinyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją