Policija informavo, kad rugsėjo 7 d. specialiosios priemonės metu buvo patikrinti prekybos paviljonai, kuriuose nustatyti pažeidimai, o po apsilankymo pas vieną Eišiškių gyventoją – pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baltosios Vokės m., Vilniaus g., prekybos paviljone, buvo laikomi alkoholiniai gėrimai (alus), nors tikrintam ūkio subjektui nesuteiktas leidimas (licencija) prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Patikrinus kitą toje pačioje gatvėje sekantį prekybos paviljoną, taip pat nustatytas identiškas pažeidimas – buvo laikomi alkoholiniai gėrimai (alus), nors ūkio subjektui nesuteiktas leidimas (licencija) prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Dėl šių pažeidimų pradėtos administracinio nusižengimo teisenos, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 127 str. 1d.

Tęsiant policinę priemonę, tikrinant iš gyventojų gautą informaciją dėl galimai neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, policijos pareigūnai apsilankė ir pas vieną Eišiškių m. gyventoją (gimusią 1964 m.). Patikrinus gyvenamojo namo patalpas bei teritoriją, namo krosnyje įrengtoje slėptuvėje rasti 3 daiktai, panašūs į šovinius, bei 50 pakelių cigarečių „NZ Gold“, nepaženklintų nustatyta tvarka. Atlikus kratą garaže, rastas maišas, kuriame buvo į kojines sudėtos ir taip paslėptos cigaretės „Minsk Superslims“, iš viso 80 pakelių. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 253 str. 1 d.

Šalčininkų rajono policija dėkinga gyventojams už aktyvią pagalbą ir vertingą informaciją išaiškinant šiuos teisės pažeidimus ir prašo apie galimai daromą teisės pažeidimą pranešti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba naudojantis elektroninių policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją