Socialiniame tinkle „Facebook“ Šalčininkų rajono policijos komisariatas pasidalino informacija apie sekmadienį praūžusią Derliaus šventę.

Teigiama, kad rugsėjo 17 d. gražiai, nuotaikingai ir triukšmingai prasidėjo tradicinė rudens šventė Šalčininkuose, tačiau jos atomazga buvo kitokia.

Anot policijos, visuomenės saugumą bei viešąją tvarką Šalčininkų mieste ir visame rajone užtikrino gausios policijos pajėgos. Policijos pareigūnai buvo tolerantiški ir dėl nedidelių teisės pažeidimų apsiribojo žodinėmis pastabomis, tačiau už šiurkštesnius teisės pažeidimus asmenys buvo patraukti administracinėn atsakomybėn.

Agresyvūs ir neadekvatūs

Skelbiama, kad iš viso policijos pareigūnai surašė 11 administracinio nusižengimo protokolų.

„Šventės metu šeši jaunuoliai buvo patraukti administracinėn atsakomybėn dėl viešosios tvarkos pažeidimų – jie elgėsi neadekvačiai, įžūliai, šūkavo, buvo labai agresyvūs, plūdosi necenzūriniais žodžiais.

Keturiems asmenims surašyti administraciniai protokolai dėl pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo. Vienas pažeidėjas spruko, kai policijos pareigūnai išreiškė komandą ,,Stok, policija“. Bėgdamas jis atsitrenkė į kitus asmenis ir jų stumiamą mažamečio vaiko vežimėlį, taip jį sugadindamas. Laimei, vaikas nenukentėjo.

Dar vienam šventės dalyviui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas už pasirodymą neblaiviam viešoje vietoje“, – skelbia policija.

Parke sumuštas girtas seniūnijos prižiūrėtojas

Anot policijos, baigiantis šventei, apie 1.49 val. buvo gautas pranešimas, kad Šalčininkų miesto parke trys jaunuoliai sumušė vieną seniūnijos kiemelį prižiūrintį asmenį. Pats ant kojų vos pastovintis nukentėjusysis jaunuolių įsiminti nespėjo ir policijos pareigūnams jų požymių nenurodė. Jam nustatyta 2,46 prom.

„Tikimės, kad kitų metų šventėje alkoholiniai gėrimai bus vartojami saikingiau, šventės dalyviai elgsis kultūringiau, o šventės atomazgą bus prisimint maloniau“, – rašė Šalčininkų rajono policijos komisariatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją