Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai kelyje Dieveniškės–Šalčininkai ties Širvių kaimu (Šalčininkų r.) patikrinti sustabdė Šalčininkų link važiavusį automobilį „Opel Astra“ su lietuviškais valstybinio numerio ženklais. Jį vairavo 65-erių Šalčininkų rajono gyventojas. Ši vieta yra prie išvažiavimo iš Dieveniškių kilpos, kurią iš visų pusių supa Baltarusijos teritorija. Čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą.

Vairuotojo pateikti dokumentai buvo tvarkingi, bet su VSAT pareigūnais bendravo akivaizdžiai nervindamasis.

Pasieniečiams kilus įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, nuspręsta jį patikrinti Gintaro Žagunio pasienio užkardoje. Joje yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Nuojauta pasieniečių neapgavo: tikrinant paaiškėjo, kad opelio dugne įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai ištraukė 1 800 pakelius cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tokį pažeidimą laukia bauda nuo 5 200 iki 6 000 eurų ir transporto priemonės konfiskavimas.

Neteisėtai rūkalus gabenusiam šalčininkiečiui įteiktas šaukimas atvykti į Gintaro Žagunio pasienio užkardą, kurioje bus nagrinėjama jo administracinė byla. Ten laikinai saugomi automobilis ir rūkalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją