Sekmadienio naktį kelyje Seinai–Lazdijai ties Akmenių kaimu (Lazdijų r.) VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai patikrinti stabdė į Lietuvą iš Lenkijos atvykstantį automobilį „Audi A5 Sportback“ su vokiškais valstybinio numerio ženklais. Juo važiavo dviese: vairavo 24-erių Rusijos pilietis, turintis nuolatinį leidimą gyventi Vokietijoje, šalia sėdėjo Vokietijos pilietis.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavęs vyras vairuotojo pažymėjimo neturi, kadangi jo niekada nėra įgijęs.

Tikrindami automobilį ir jame esančius daiktus, jo daiktadėžėje pasieniečiai rado smulkinimui skirtą malūnėlį, kurio viduje buvo žalios spalvos, įtariama, augalinės kilmės narkotinės medžiagos, likučiai, skleidžiantys specifinį kvapą.

Atliekant keleivio asmens apžiūrą, jo šortų kišenėje aptiktas plastikinis maišelis su žalios spalvos, įtariama, augalinės kilmės specifinio kvapo narkotine medžiaga.

Tikrindami informaciją apie 2023 m. laidos automobilį „Audi A5 Sportback“ duomenų bazėse, VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad rugsėjo 10 d. jo paiešką paskelbė Vokietijos policija.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl didelės vertės turto įgijimo arba realizavimo nusikalstamu būdu, dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandos ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Griežčiausia bausmė už šias nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Ikiteisminius tyrimus organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras

Be to, už tai, kad automobilį vairavo neįgijęs tokios teisės, Rusijos piliečiui buvo skirta 300 eurų administracinė bauda, kurią jis jau sumokėjo.

Antradienį teismas leido Rusijos pilietį suimti trims mėnesiams, Vokietijos pilietį – dviem.

Automobilis „Audi A5 Sportback“ laikinai saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)