Kaip pranešė bendrovės "Grupa Most" advokatas Pavelas Astachovas, tardytojai ima visus bendrovės finansinius ir ūkinius dokumentus bei jo vadovų asmens bylas.

Pasak advokato, dokumentų poėmis paskirtas tiriant baudžiamąją bylą dėl pažeidimų išleidžiant bendrovės "Ruskoje video" akcijas. Nutarimą surengti poėmį pasirašė tardytojų grupės šioje byloje vadovas Valerijus Nikolajevas. Tardymo veiksmams vadovauja tardytojas iš V. Nikolajevo grupės Leonidas Čečenka.

P. Astachovo duomenimis, šiandien taip pat gali būti paimti dokumentai ir "Media-MOST" personalo valdyboje, esančioje Bolotnikovo skersgatvyje.

Kaip pranešė P. Astachovas, anksti rytą generalinės prokuratūros darbuotojai taip pat mėgino paimti dokumentus televizijos kompanijos NTV redakcijoje Ostankine. Tačiau redakcijos darbuotojai pareiškė, kad jie neturi dokumentų, kurie nurodyti generalinės prokuratūros tardytojo V. Nikolajevo nutarime, ir atsisakė pateikti kokios nors medžiagos. Po to generalinės prokuratūros darbuotojai išvažiavo iš Ostankino.

Kaip sužinojo agentūra "Interfax" generalinės prokuratūros Informacijos ir ryšių su visuomene centre, tiriant "Gusinskio bylą" antradienį surengtas dokumentų poėmis ir akcinėje bendrovėje "Gazprom".