Užpuolė prie namų

Penktadienį, kovo 28 d., apie 12 val. 20 min. prie namų Rumšiškėse, Marių g., su augintiniu vaikštinėjantį policininką užpuolė agresyvus kaimyno šuo. Pareigūnas buvo ne tarnyboje, ji turėjo prasidėti po kelių valandų.

Vyras pasakoja, kad kalbėdamas telefonu išgirdo cypiantį savo Pekino veislės šunį. Atsisukęs šeimininkas pamatė, kad jo šunį drasko aviganis. Šis ne mažiau kaip 8 kartus sulaido nasrus į Pekiną.

Gelbėdamas savo šunį, pareigūnas traukė jį iš aviganio nasrų, tuomet kaimyno šuo griebė už abiejų rankų pirštų. Vyras sako, kad iš skausmo ėmė šaukti, tuomet aviganis pasišalino.

Atvykus policijos pareigūnams, didelis šuo vis dar lakstė gatvėje, jo šeimininkai nepasirodė. Policininkams pavyko šunį nuvyti į kiemą ir uždaryti vartus.

Sužalotas šuo ir šeimininkas

Greitosios pagalbos medikai sutvarstė nukentėjusiajam du pirštus ir rekomendavo važiuoti į ligoninę, bet vyras atsisakė. Jam teko vežti savo Pekiną į veterinarijos kliniką Kauno rajone. Sužalotam šuniui ant šonkaulių lanko rasta kąstinė žaizda, siekianti raumens paviršių. Aplink žaizdą susiformavo hematoma. Be to dėl patirto šoko šuniui fiksuota tachikardija, paskirtas gydymas bei medikamentai.

Po to nukentėjęs vyras kreipėsi į šeimos gydytoją, jam skirtas nedarbingumas.

Nesutinka su kvalifikavimu

Įvykį tiriantys policijos pareigūnai incidentą kvalifikavo kaip administracinį nusižengimą. Nekentėjusysis su tuo nesutinka. Jis mano, kad šis įvykis, tai – nusikaltimas, už kurį taikoma baudžiamoji atsakomybė.

Šuo gali būti konfiskuotas

Kauno apskrities policija informavo Delfi, kad Kaišiadorių rajono policijos komisariate dėl šio įvykio yra pradėtas tyrimas pagal administracinių nusižengimų kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo bei gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimų pažeidimus.

Jeigu dėl to padaryta žala žmogaus sveikatai ar turtui, kaltininkui gresia bauda nuo vieno šimto penkiasdešimt iki trijų šimtų eurų. Taip pat gali būti konfiskuotas šuo.

Gresia baudžiamoji atsakomybė

Aiškinamasi, koks yra nukentėjusio vyro sveikatos sutrikdymo mastas, todėl šis tyrimas dar gali būti perkvalifikuotas į baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)