Vilniaus Reagavimo valdybos pareigūnai į maršrutą išriedėjo apie 19 val., buvo informuota, kad Viršuliškių gatvėje prieš moterį smurtauja vyras. Pranešėja policijai pasakojo, kad vyras neduoda jai ramybės, yra neblaivus ir prie jos kabinėjasi.

Ramiai namuose nesugebėjęs išbūti smurtautojas iškeliavo į ne tokią jau ir jaukią vietą – nakvynės namus. Už nepriimtiną elgesį su mylimąją vyrui buvo surašytas dar ir apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis.

Visai netrukus pareigūnų ir medikų pagalbos prireikė Architektų gatvėje – moteris informavo, kad 31 metų vyras pavartojo narkotikų ir pradėjo elgtis neadekvačiai. Pranešėja teigė, kad vyrui užėjo psichozė, jis žaloja save, todėl įvykio vietoje skubiai reikia GMP medikų.

Porą užklupo sūkurinėje vonioje

Kiek po 22 val. į tarnybas kreipėsi ir „Vilnius Grand Resort“ viešbučio apsaugininkas. Vyras teigė, kad viešoje vietoje esančioje sūkurinėje vonioje pora lytiškai santykiauja. Užklupti „balandėliai“ neapsidžiaugė sutrukdymu, todėl įvyko konfliktas ir į įvykio vietą buvo iškviesti policininkai.

Pareigūnus į pagalbą kvietėsi ir Dzūkų gatvės gyventoja. Tarnyboms paskambinusi moteris aiškino, kad jos lovoje guli nepažįstamas vyras. Pranešėja teigė, kad reikalavo neprašytą svečią išeiti, tačiau šis atsisakė.

Širvintose taip pat neapsieita be incidentų – pranešta, jog kultūros centre buvo sumuštas 15-metis. Pasirodo jaunuolis dalyvavo šokiuose, tačiau linksmybės pasibaigė ne taip jau ir linksmai.

Alkoholis ir muštynės

Po vidurnakčio pareigūnai pradėjo gauti pranešimus apie viešose vietose girtaujančius, triukšmaujančius ir besimušančius žmones.

Prie Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro jaunimas girtuokliavo, o menų fabrike „Loftas“ mergina sukonfliktavo su apsaugininku.

Apie 2.40 val. pranešta, kad Vilniaus centre, prie Etmonų gatvėje esančio „BIX“ baro, įvyko muštynės. Pranešėjas teigė, jog buvo sužalotas apie 21 metų vaikinas.

Į įvykio vietą atskubėję pareigūnai rado didelį būrį baro klientų, tačiau jie apie minimą įvykį nieko nežinojo. Pareigūnai nei tariamo nukentėjusiojo, nei jį galimai mušusio asmens nerado.

Vyrus apėmė „noras“

Naktį policijai teko ieškoti ir prie merginų priekabiavusių vyrų.

Apie 2.50 val. mergina pranešė, kad Gedimino prospekte, prie Seimo, 30-metis agresyvus vyras paskui ją bėga. Pranešėja teigė, kad vyras ne tik, kad ją vaikosi, bet ir aiškina, jog nori lytinių santykių. Kaip paaiškėjo įvykio vietoje, įtariamasis priekabiavo prie nepilnametės.

Apie dar vieną „gašlūną“ buvo pranešta visai netrukus. Jauna moteris į pareigūnus kreipėsi pagalbos, nes Vilniaus centre, „Uncle Sam‘s“ bare, prie jos ir draugių lenda 60-metis vyras.

Pranešėja pasakojo, kad vyrukas įkyriai rodė dėmesį, galiausiai pradėjo aiškinti, kad nori seksualinių paslaugų. Mergina nedelsiant kreipėsi į policiją pagalbos, o pasekmių išsigandęs priekabiautojas dėjo į kojas.

Su pranešėja apie „gašlūną“ pabendravę pareigūnai pastebėjo sujudimą Vilniaus gatvėje – susirinkusi masė žmonių pradėjo šūkauti, sustojo automobilių eismas, galiausiai visi ėmė rėkti ir bėgti. Priėjus arčiau paaiškėjo, kad įvyko muštynės, vienas dalyvis buvo pasišalinęs, o kitas parkritęs ant žemės kraujavo.

Liudininkai papasakojo, kad susimušė du vaikinai, lyg prisijungė ir daugiau žmonių, galiausiai išbėgo naktinių klubų apsaugos darbuotojai ir visus išvaikė ašarinėmis dujomis. Ašaroti ir kosėti teko ne tik mušeikoms, bet ir žiūrovams.

Į įvykio vietą buvo iškviesti medikai, galiausiai pareigūnai rado ir antrą mušeiką, šis irgi buvo „pakirstas“ dujų.

Atsigavę po įspūdžių jaunuoliai nusprendė, kad problemų jiems nereikia ir pareiškė niekam neturintys priekaištų.

BMW rėžėsi į medį

Po 4 val. pareigūnai aiškinosi net kelis įvykius prie Gedimino pr. esančio „McDonald‘s“ restorano. Vienas pranešėjas teigė, kad prie 17-mečio lindo ir muštynes provokavo galimai nuo narkotinių medžiagų apsvaigę asmenys.

Kiek vėliau informuota, kad prie to pačio „McDonald‘s“ smurtaujama prieš nepilnamečius, vienam jų buvo trenkta į veidą.

Vakaras neapsiėjo ir be BMW avarijos – apie 5 val. buvo gautas pranešimas, kad Rinktinės gatvėje nuo kelio nuskriejo ir į medį rėžėsi automobilis.

Visai netrukus buvo informuota, kad į avariją pateko BMW, anot pranešėjo, vairuotojas pabėgo, nes transporto priemonėje žmonių nebuvo.

Pasirodo, kad BMW nuvažiavo nuo kelio, perskrido gyvatvorę ir stipriai rėžėsi į medį. Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Be minimų įvykių buvo pranešta apie begales triukšmų, žmonės skundėsi, jog negali ilsėtis. Taip pat policininkams teko aiškintis keistus įvykius ir konfliktus. Vis dėlto, pareigūnai šią naktį pavadino ramia, didžioji dalis žmonių kultūringai linksminosi ir nekėlė problemų.

Penktadienį ir šeštadienio naktį Vilniuje reidus surengė ir Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai, jie buvo šokiruoti girtuoklių skaičiumi. Daugiau apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)