Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai pagal iš anksto sudarytą priemonių planą tikrino kavines, barus ir kitas jaunimo lankytinas vietas. Nors Lietuvos Respublikos Alkoholio kontrolės įstatymas jau 10 metų draudžia rugsėjo 1-ąją Lietuvoje prekiauti alkoholiniais gėrimais, išskyrus viešojo maitinimo įmones, kai kurios kavinės, barai nepaiso šio įstatymo reikalavimų.

Policija praneša, kad Vilniuje, Dariaus ir Girėno g., prie kavinės-baro, pareigūnai pastebėjo žmonių susibūrimą. Jie, išeidami iš kavinės-baro, tiesiog gatvėje traukė iš maišelių butelius alaus bei stiprųjį alkoholį. Pareigūnams priėjus, žmonės išsiskirstė. Patikrinus jaunuolį, ką tik išėjusį iš kavinės-baro, rasti du alkoholio buteliai be kamštelio.

Pareigūnams įėjus į vidų, susidarė įspūdis, kad už baro stovintis darbuotojas, nėra susipažinęs su Alkoholio kontrolės įstatymu, ar tiesiog ignoruoja tikrintojus – policijos pareigūnams garsiai prisistačius, kad vyksta patikrinimas, alkoholis nevaržomai buvo parduotas klientui išsinešti.

Kavinės-baro darbuotojas pažeidė Lietuvos Respublikos Alkoholio kontrolės įstatymo reikalavimus. Jam pradėta administracinė teisena dėl mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos ar kitų alkoholinių gėrimų pardavimo, laikymo ir gabenimo reikalavimų pažeidimo (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 168 str.).

Kavinės-baro savininkui bus taikomos ekonominės sankcijos, numatytos Lietuvos Respublikos Alkoholio kontrolės įstatyme. Įmonėms, Europos juridiniams asmenims ir jų filialams, užsienio juridinių asmenų atstovybėms Lietuvos Respublikoje už šių nustatytų reikalavimų nesilaikymą gresia bauda nuo vieno šimto keturiasdešimt keturių eurų iki penkių šimtų septyniasdešimt devynių eurų.