Išviliojo vyras

Rugpjūčio 22 d. į Šilutės rajono policijos komisariatą kreipėsi 61-erių moteris. Ji pranešė, kad vyriškis, su kuriuo susipažino socialiniuose tinkluose, apgaule iš išviliojo 15 720 eurų. Tokį modelį, kai sukčiai susipažįsta su moterimi ir ima vilioti pinigus, ekspertai vadina „romantiniu sukčiavimu“ Praėjusią parą tai buvo stambiausias sukčių laimikis.

Paspaudė nuorodą

Vilniuje, A. P. Kavoliuko g., paspaudus neva iš siuntų tarnybos gautą nuorodą, iš 44-erių moters banko sąskaitos apgaule išviliota 5 000 eurų. O 21-erių mergina Vilniaus policijai pranešė, kad būdama Vokietijoje, paspaudė telefone neva iš banko gautą SMS žinutę su nuoroda. Iš sąskaitos dingo 4 158 eurai.

Panašiai nuo sukčių nukentėjo ir 55-erių moteris Utenos apskrityje. Paspaudusi atsiųstą nuorodą ir suvedusi elektroninės bankininkystės duomenis, ji neteko 832 eurų.

Pirko mašiną, butą ir granules

29-erių radviliškietė už parduodamą automobilį „BMW 530“ į pardavėjo nurodytą banko sąskaitą pervedė 200 eurų avansą, bet automobilio negavo. Susisiekti su pardavėju nėra galimybės, pinigų niekas negrąžino.

43-ejų šiaulietis pirko pjuvenų granulių. Jis į pardavėjo nurodytą sąskaitą pervedė 1200 eurų, bet prekių taip pat negavo.

71-erių šiaulietis nesėkmingai pirko butą, Pensininkas į pardavėjo sąskaitą pervedė 500 eurų avansą, bet po to ir šis pardavėjas tapo nepasiekiamas.

Visais atvejais policija pradėjo tyrimus dėl sukčiavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją