Sausio 5 d. 14 val. 10 min. į Rokiškio rajono policijos komisariatą kreipėsi moteris, kuri pareiškė, kad 2013 m. birželio mėn. Rokiškio r., namuose, 37-erių metų sugyventinis seksualiai prievartavo jos 10-metę dukrą.

Įtariamasis ieškomas.

„Gimtasis Rokiškis“ rašo, kad bylą tirti ėmėsi Panevėžio pareigūnai. Paklausta, kodėl mama į pareigūnus kreipėsi praėjus beveik dvejiems metams nuo įvykio, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Rasa Černiauskaitė sakė, kad tik pastarosiomis dienomis mamai kilo toks įtarimas.

„Daug kalbėti apie situaciją negaliu. Su tokiomis bylomis, kuriose nukentėjusieji – nepilnamečiai, dirbama labai atsargiai, kad jiems nebūtų pakenkta dar labiau. Galiu pasakyti, kad mama ankščiau to nežinojo. Kaip išsiaiškino – neskelbtina informacija. Spėjama, kad vyras lytinę aistrą su mažamete tenkino vieną kartą. Tačiau prieš ją buvo pavartotas ir fizinis smurtas. Dabar su mergaite dirba specialistai, kartu dalyvauja jai artimi žmonės“, - kalbėjo pareigūnė.

Pasak pašnekovės, jų žiniomis nusikaltimo padarymu įtariamas vyras jau kurį laiką nebegyvena toje šeimoje: „Mūsų žiniomis, kaip savo gyvenamąją vietą šiuo metu jis nurodo kitą adresą. Tačiau rasti ten įtariamojo nepavyksta. Neaišku, ar jis specialiai slapstosi, ar, tiesiog, nieko nežino ir kur nors svečiuojasi. Bet kokiu atveju vyras ieškomas apklausai. Po jos paaiškės ar jis padarė šį baisų nusikaltimą.“