Visuomenę sukrėtusioje istorijoje atsiranda vis daugiau detalių.

Pirmadienį, kaip įtariama, moterį pražudęs ir jos sūnų sužalojęs Rokiškio r. Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius Augutis Tymukas po įvykio nuvažiavo ne vieną dešimtį kilometrų. Pasišalinęs iš nelaimės vietos jis dar ir užmigo automobilyje prie vairo.

Toks nesuvokiamas vyro poelgis sukrėtė ne tik Kamajų miestelio gyventojus, bet ir mokyklos darbuotojus.

Sulaikytojo pavaduotoja Audronė Gabienė negali patikėti, kad tragedijos kaltininkas gali būti Augutis Tymukas.

Moteris DELFI pasakojo, kad sulaikytasis visada gerbdavo savo darbuotojus, o už tai darbuotojai gerbdavo jį. Pasak jos, A. Tymukas buvo labai geras vadovas, mokykla tuo labai džiaugėsi.

A. Gabienė buvo šokiruota internetiniuose portaluose perskaityta istorija. Moteris teigė, kad jos dukra pirmoji pastebėjo, jog kraupiu nužudymu yra įtariamas gimnazijos vadovas.

„Neįtikėtina, tai yra baisu. Nežinau, kas turi įvykti, kad būtų galima sugriauti viską per akimirką“, – sunkiai rinko žodžius A. Gabienė.

Moteris taip pat teigė, kad sulaikytojo vyro žmona dirba toje pačioje mokykloje. Ji – pradinių klasių mokytoja. Moteris yra stipriai sukrėsta šios istorijos.

Policijos departamentas informavo, kad pirmadienį, apie 17.37 val., Rokiškio r., kelyje Rokiškis–Maineivos–Naujasodė, 13-ame km, įvykusi nelaimė yra dar baisesnė, nei atrodė.

Rokiškio r. gimnazijos direktoriui (gim. 1963 m.) buvo nustatytas 1,87 prom. girtumas.

Paaiškėjo, kad šalia automobilio, važiuojamojoje kelio dalyje, stovėję asmenys nevilkėjo šviesą atspindinčių liemenių.

Neblaivaus direktoriaus vairuojamas automobilis, manoma, kliudė ir mirtinai sužalojo 45 metų moterį. Pasirodo, kartu prie automobilio stovėjo ir vyriškis (gim. 1995 m.), jis taip pat buvo sužalotas. 22 metų jaunuolis dėl nugaros ir dubens sužalojimų paguldytas į Rokiškio ligoninę.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Rasa Meištė DELFI patvirtino, kad tai – žuvusios moters sūnus.

Automobilis „Seat Alhambra“ po eismo įvykio pasišalino, jis buvo rastas apgadintas Rokiškio rajone esančiame Kamajų miestelyje. Prie transporto vairo miegojo vairuotojas.

Vyras uždarytas į areštinę.

Nustatyta, kad įvykio metu automobiliu galimai kartu važiavo Rokiškio r. pagrindinės mokyklos direktorius (gim. 1963 m.), kuriam nustatytas 1,87 prom. girtumas.

Tragišką eismo įvykį sukėlusiam direktoriui gresia iki 10 metų laisvės atėmimo. Rokiškio r. meras Antanas Vagonis antradienį BNS sakė, kad abu direktoriai bus atleisti iš darbo: „Inicijuosiu jų atleidimą iš darbo, nelaukdamas nuosprendžių.“