Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį atvertė A. Pėstininkui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – jam surašytas protokolas dėl nedidelio chuliganizmo ir pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Dėl netinkamo elgesio po darbo iš generalinio prokuroro Dariaus Valio pastabos sulaukęs A. Pėstininkas teisme pareiškė, kad visiškai pripažįsta jam pateiktus kaltinimus ir prašė bylą nagrinėti be liudytojų.

„Mačiau prieštaravimus liudytojų parodymuose, tačiau neketinu neigti savo padaryto pažeidimo“, – teisme pareiškė prokuroras.

Vis dėlto bylą nagrinėjanti teisėja Lilija Tarčevskaja buvo kitokios nuomonės ir nusprendė bylos nagrinėjimą atidėti iki liepos 10-osios. „Atsižvelgiant į tai, kad buvote pakankamai išgėręs ir ne viską galite prisiminti...“ – sakė teisėja.

„Taip, kaip liudytojas esu visiškai prastas ir nelabai ką galėsiu papasakoti“, – pripažino ir atsakomybėn patrauktas A. Pėstininkas.

Į iš anksto suplanuotą posėdį teismas kvies du restorano darbuotojus ir du policijos pareigūnus, atvykusius į konflikto vietą.

A. Pėstininkas balandžio 13 d. viename iš Vilniaus restoranų, esančių Aušros Vartų g., ne darbo metu su Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėju Dariumi Kurpavičium buvo neblaivus ir, kitų asmenų, buvusių restorane, teigimu, elgėsi konfliktiškai. Šią situaciją stebėjo restorano darbuotojai ir kiti lankytojai.

DELFI jau skelbė, kad konfliktas kilo tarp jų ir Drąsiaus Kedžio buvusio draugo Mindaugo Žalimo, kuris yra pagrindinis liudytojas aukštų Policijos departamento pareigūnų, kaltinamų tuo, kad neužkirto kelio Kauno žudynėms, byloje.

Po konflikyto pareigūnai prokurorą A. Pėstininką išvežė į Vilniaus 3 policijos komisariatą. Teisėjo sulaikyti policija neturėjo teisės, tačiau D. Kurpavičius savo noru irgi nukeliavo į komisariatą. A. Pėstininkui nustatytas 3,02 promilės girtumas. Teisėjo girtumas liko neaiškus – jis nepatikrintas. Apie D. Kurpavičiaus elgesį ir nuotykius policija pranešė Teisėjų tarybai.

„Įvyko nesusipratimas iš mano pusės, labai dėl to gailiuosi“, – po šios istorijos A. Pėstininkas norėjo išeiti iš darbo, tačiau buvo atkalbėtas.

Tuo metu restorano, kuriame įvyko incidentas, vadovas yra sakęs, kad vienas kompanijos dalyvių, kurioje buvo ir policijos komisariate pabuvojęs prokuroras ir teisėjas, pasigedo striukės ir ėmė kviesti policijos pareigūnus. Restorano darbuotojai bandė nesusipratimą išsiaiškinti gražiuoju, tačiau įkaušę svečiai nusprendė prašyti teisėsaugos pareigūnų pagalbos.

„Galbūt pamiršo, kad kvietė policiją. Alkoholio būta nemažai, – pasvarstė restorano vadovas. – Pačiame restorane didelio konflikto nebuvo, kiek man žinoma, su policija jie aiškinosi jau išėję iš restorano“.

Už pasipriešinimą pareigūnams A. Pėstininkui gresia bauda iki tūkstančio litų arba administracinis areštas.