Tyrėjams pranešus, kad bus atliekama krata ir ieškoma alkoholio surogatų, vyras pats nuvedė į garažą, kuriame buvo išrikiuotos dėžės su buteliais. Jų etiketės bylojo, kad juose - degtinė ir viskis. Gėrimų buteliai mūsų šalies banderolėmis nebuvo pažymėti. Įtariama, kad tai - negamykliniu būdu pagamintas alkoholis, praneša Šiaulių apskrities policija.

Visi buteliai su šiuo skysčiu buvo paimti ir perduoti tirti specialistams, kurie nustatys alkoholio kilmę. Šiauliečiui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholiu bei jų skiediniais.

Vyras paaiškino, kad visas šis alkoholis skirtas jo jubiliejui – 50-mečio šventei. Pareigūnų vizitas jį, matyt, tiek suglumino, kad šiaulietis pamiršo, jog jam jau 54 metai. Tačiau ir 55 metų sukaktis nusimato tik gruodį. Tad pareigūnai, ko gero, nuo sveikatos problemų išgelbėjo šiauliečio svečius, kuriems kilo grėsmė būti pavaišintiems, įtariama, pilstuku, užmaskuotu garsiais prekių ženklais.

Nors prieš pora metų joks jubiliejus nenusimatė, tačiau pareigūnai, patikrinę Šiauliuose, Bačiūnų gatve važiavusį šio vyro automobilį, rado irgi didžiulį kiekį alkoholio, teisės aktų nustatyta tvarka nepaženklinto specialiais ženklais – banderolėmis. Tąkart buvo paimtas 261 vieno litro talpos butelis degtinės „Svajak vodka“. Buvo paimtas ir automobilis „Citroen C5“, kuriuo vyras vežė degtinę. Teismas už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą, pažeidžiant nustatytą tvarką, skyrė 5 200 eurų baudą ir konfiskavo automobilį.

Šįkart vyras vien bauda gali ir neatsipirkti, nes jam pradėta baudžiamoji byla, o Baudžiamasis kodeksas už nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio bei jų skiedinių laikymą numato arba baudą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)