Ankstų rugsėjo 13 d. rytą aplinkosaugininkai nustatė du brakonierius, Švenčionių rajono Baluošo ežere keturiais tinklais sugavusius 37,33 kg seliavų.

Net ir paslėpę tinklus miške už kelių kilometrų nuo žvejybos vietos, neleistinu būdu žuvį gaudę vyrai neišsisuko. Aptikus tinklus pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai ir reikės atlyginti apie 560 eurų žalą žuvų ištekliams. Pareigūnai konfiskavo tinklus, valtį, echolotą, žvejybos dėžes ir plūdurus.

Kitą rytą aplinkosaugininkams įkliuvo 2 brakonieriai, Zarasų rajono Luodžio ežere gaudę žuvį su 10 statomųjų tinklų. Jie neteisėtai sugavo 31 lyną ir 25 karšius ir taip padarė 5 tūkst. 600 eurų žalą žuvų ištekliams. Pareigūnai iš pažeidėjų paėmė tinklus ir medinę valtį.

Aplinkosaugininkams šie keturi pažeidėjai yra žinomi, ne pirmą kartą bausti už neteisėtą žvejybą.

„Intensyviai dirbame siekdami išaiškinti sisteminius, didelio masto šiurkščius pažeidimus. Dėl pareigūnų profesionalumo tokiems pažeidėjams išsisukti darosi sudėtinga. Toliau dėsime visas pastangas, kad šia neteisėta veikla užsiimančių asmenų nuolat mažėtų”, – sako Gyvosios gamtos apsaugos departamento direktorė Mantė Ramanauskienė.

Už neteisėtą žvejybą draudžiamais ne mėgėjų žvejybos įrankiais brakonieriams gresia baudos iki 300 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją