28 kaunietis įkliuvo pareigūnams su beveik 3 kg narkotikų ir siūlė policininkams „susitarti“ siūlydamas 12 tūkst. eurų kyšį. Principingi pareigūnai kyšio atsisakė ir V. Baltrušaitį sulaikė.

Skirta mažiausia bausmė

Kauno apygardos teismas V. Baltrušaitį pripažino kaltu pagal du baudžiamojo kodekso straipsnius – už didelio kiekio narkotinių medžiagų gabenimą kauniečiui skirta 10 metų 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Už kyšio siūlymą pareigūnams V. Baltrušaičiui skirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė.

V. Baltrušaitis, kuris savo kaltės nepripažino, už narkotikų platinimą jau buvo nuteistas 2005 metais – tuomet kauniečiui skirti 9 metai nelaisvės, tačiau už gerą elgesį vyras iš įkalinimo įstaigos buvo paleistas 2009 metų pabaigoje.

Subendrinus bausmes ir pridėjus dalį neatliktos bausmės kauniečiui skirta galutinė 10 metų 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Beje, už didelio kiekio narkotinių medžiagų gabenimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų. Tačiau Kauno apygardos teismo teisėja Svetlana Jurgaitienė jau kartą už panašų nusikaltimą teistam vyrui skyrė beveik mažiausią įmanomą bausmę.

Siūlė 12 000 eurų

Šalyje plačiai nuskambėjo įvykis, kai praėjusių metų spalio 8-ąją apie 12.20 val. Prienų rajone, Skriaudžių kaime Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnams sustabdžius automobilį „Mercedes Benz C250“, V. Baltrušaitis siūlė net 12 tūkst. eurų kyšį.

„Mercedes“ kelyje „Via Baltica“ neleistinoje vietoje aplenkė kitą automobilį ir tai pastebėjo policijos ekipažas. Į pareigūnų reikalavimą sustoti V. Baltrušaitis nepakluso ir 160 km/val. greičiu nurūko link Skriaudžių. Tik atsidūręs akligatvyje vairuotojas sustojo.

Iš mašinos staiga iššokęs keleivis ėmė bėgti ir išmetė krepšį, kuriame rasti šeši permatomi krepšeliai su 3 kilogramais narkotinės medžiagos. Nustatyta, kad su narkotikais spruko Darius Mačianskas. Jis iki šiol nesurastas.

Nustatyta, kad medžiaga savo sudėtyje turėjo labai didelį kiekį 936,61 gramo psichotropinės medžiagos - metamfetamino.