Nuo 22 val. pareigūnai išsirikiavo skirtingose Vilniaus vietose – Laisvės prospekte ir Buivydiškių gatvėje. Abejose vietose pažeidėjų netrūko.

Laisvės prospekte sustabdytas „Subaru“ automobilį vairavęs vyras buvo neblaivus, į alkoholio matuoklį pilietis įpūtė 1,39 promilės. Vairuotojas neapsidžiaugė žiniasklaidos dėmesiu, reikalavo jo nefotografuoti bei nefilmuoti.

Toje pačioje gatvėje reido nesitikėjo dar vienas vairuotojas. „Audi“ automobiliu važiavęs jaunuolis pamatęs pareigūnus ėmė staigiai stabdyti, galiausiai supratęs, jog niekur nepasislėps, prisistatė policijos pareigūnams. Iš pradžių vairuotojas pasakojo, jog automobilis neturi techninės apžiūros, kiek vėliau paaiškėjo, tai nebuvo vienintelė reido vengimo priežastis. Anot pareigūnų, vaikinas taip pat neturėjo ir vairuotojo pažymėjimo.

Netrukus Buivydiškių gatvėje pareigūnams įkliuvo „Mercedes-Benz“ automobilio vairuotojas, jis į alkoholio matuoklį įpūtė 1,38 prom. Taip pat nemalonumų sulaukė ir „Volvo“ vairuotojas, jam buvo nustatytas 1,11 promilės girtumas.

Girtutėlis BMW vairuotojas

Apie 23.30 val. minėtoje gatvėje buvo sustabdytas reido rekordininkas – BMW automobilio vairuotojas. Į alkoholio matuoklį akivaizdžiai girtas vyras įpūtė 2,75 promilės. Pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad pilietis neturi teisės vairuoti automobilį. Pirminiais duomenimis, vyras turėjo Rusijoje įgytą vairuotojo pažymėjimą, kuris Lietuvoje negalioja.

BMW automobilis buvo nugabentas į policijos saugomų automobilių aikštelę, o vyriškis su pareigūnais apsilankė policijos komisariate.

Taip pat į reidą pakliuvo ir Ukrainos pilietis, jis į alkotesterį įpūtė leistiną normą – 0,21 prom., visgi nemalonumų vairuotojas neišvengė. Vyriškis vairavo „VW Transporter“ automobilį neturėdamas tam teisės.

Kelionė namo pėstute

Kiek po vidurnakčio pareigūnai persikėlė į Olandų gatvę. Čia buvo sustabdyti dar kelti neblaivūs vairuotojai.

„Audi“ automobilį vairavęs romų tautybės vyras ne tik, neturėjo vairuotojo pažymėjimo, bet ir buvo neblaivus. Vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė 0,92 promilės. Pasirodo, kad vyriškis vairuodamas rizikavo ne tik savo ir aplinkinių sveika, bet ir kartu vežamo mažamečio gerove.

Taip pat šioje gatvėje pareigūnai vienam vairuotojui nustatė 0,53 prom. girtumą, kitam – 0,42 prom.