Kaip jau tapo įprasta, Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Marijampolės aps. VPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnai pirmadienio rytą tikrino vairuotojų blaivumą. Marijampolės mieste ir kelyje „Via Baltica“ dirbo 4 kelių patrulių ekipažai. Per keletą valandų patikrino 164 vairuotojus.

Policijos pareigūnai informuoja, kad galima pasidžiaugti, kad nuolatinis kelių patrulių darbas kelyje „Via Baltica“ yra rezultatyvus - reido metu nenustatytas nė vienas vairuotojas, kuris būtų vairavęs neblaivus. Tikimės, kad tokie džiuginantys rezultatai iš „mirties keliu“ pramintos magistralės bus nuolatos.

Patikrinimai Marijampolės mieste nebuvo tokie džiugūs. Iš nustatytų 5 Kelių eismo taisyklių pažeidėjų du buvo neblaivūs vairuotojai, kuriems nustatyti lengvi girtumo laipsniai (0,51 ir 0,52 prom. alkoholio). Abu vairuotojai vairavo lengvuosius automobilius mieste.

Vienas vairuotojų, pamatęs alkotesterio ekrane skaičius „0,51“, pareigūnui pasiūlė valandą laiko palaukti ir duoti jam perpūsti, užtikrindamas, kad po valandos jis bus visiškai blaivus. Pareigūnui nesutikus, atšovė - „Tai ką, tau gaila?“.

Marijampolės aps. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai įspėja, kad tokie ir panašūs netikėti reidai bus organizuojami nuolatos, keičiant patruliavimo vietas ir laiką, kad pažeidėjai negalėtų išvengti atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, o ypač už vairavimą išgėrus.