Pirmasis pažeidėjas pareigūnams įkliuvo 17 val. Zujūnuose. „Mercedes Benz“ automobilį vairavęs vyras į alkoholio matuoklį įpūtė sunkų girtumą – 2,85 ir 2,65 prom. Su automobiliu vairuotojui teko atsisveikinti, jis buvo išgabentas.

Apie 21 val. gausios pareigūnų pajėgos išsirikiavo Liepkalnio gatvėje ir visai netrukus įkliuvo „VW Passat“ vairuotoja. Romų tautybės moteris prie automobilio vairo sėdo neturėdama tam teisės.

Pasirodo, kad tai ne pirmas toks moters pasivažinėjimas, už tai ji jau yra bausta 22 kartus. Dėl pakartotinio pažeidimo moteriai teko susirinkti daiktus ir atsisveikinti su transporto priemone.

Po kelių minučių įkliuvo ir neblaivus „Toyota“ vairuotojas. Vyras į alkoholio matuoklį pirmu kartu įpūtė 1,03 prom. Pilietis pareigūnui pasakojo, kad nieko negėrė, tačiau ir antro patikrinimo rezultatas nebuvo jo naudai – nustatytas 0,99 prom. girtumas.

Išgėrė „vieną alaus“

Reido metu labiausiai policininkus šokiravo „Peugeot“ vairuotojas, jis stabdomas nestojo net keliems pareigūnams, pravažiavo lyg jie net neegzistuotų. Pasivytas prie šviesoforo vyriškis buvo sulaikytas, pasirodo, kad policijos pamatyti jam neleido promilės.

Pirmo patikrino metu vyrui nustatytas 2,65 prom. girtumas. Pilietis buvo pasipiktinęs, aiškino, kad išgėrė tik „vieną alaus“ ir alkotesteris rodo nesąmones. Visgi, praėjus 15 minučių situacija nepagerėjo, tikrinant antrą kartą jam nustatytas 2,42 prom. neblaivumas.

Kaip paaiškėjo, vyras gyvena visai netoli reido vietos, važiavo pasiimti žmonos iš darbo ir net nematė, kad jį stabdė pareigūnai. Vairuotojas pasakojo, jog policiją išvydo tik kai privažiavę įjungė švyturėlius.

Nors ir stipriai jis prisivirė košės, tačiau žmonos likimo valiai nepaliko – iškvietė taksi ir pasirūpino, kad ji saugiai grįžtų namo. Dėl nustatyto girtumo „Peugeot“ buvo išgabentas į policijos saugomų automobilių aikštelę.

Šaukė, kad nėra klounas

Į pareigūnų rankas vienas po kito įkliuvo du neblaivūs vairuotojai. Pirmiausia nepasisekė „VW Polo“ vairavusiai moteriai, jai alkoholio matuokliu nustatyti 0,91 ir 1,23 prom. girtumai. Nors moteris teigė, jog alkoholį vartojo prieš tris valandas, tačiau rodmenys parodė, kad ji melavo.

Sekantis prisidirbo „Volvo“ vairavęs vaikinas, jis pareigūnui iš karto pareiškė, kad yra visai negeriantis, tačiau tai buvo tik pasakos – alkotesteris parodė 0,92 ir 0,99 prom.

Vaikino bėdos nesibaigė, jam ieškant blaivaus vairuotojo, iš automobilio išlipo jo draugai ir nieko nesakę pasišalino. Ir be vairuotojo pažymėjimo, ir be draugų likęs „Volvo“ vairuotojas sunkiai tramdė emocijas – verkė, garsiai piktinosi, šaukė, kad jis ne klounas ir rodė nepadorius gestus.

Liepkalnio gatvėje įkliuvo ir antras romas – vyras, kaip ir jo tautietė, automobilį vairavo neturėdamas tam teisės. Dėl pakartotino pažeidimo VW buvo išgabentas, tačiau vyriškis visai neliūdėjo, teigė, jog tai net ne jo automobilis.

Konfiskavo prabangų BMW

Kiek po 23 val. Vilniaus centre, Rūdninkų g., LKPT pareigūnai pričiupo ir prabangaus „BMW M8“ vairuotoją. Vyras pripūtė 1,79 ir 1,87 prom., jis pareigūnams pripažino, kad truputi prisidirbo.

Dėl pripūstų promilių piliečiui teko atsisveikinti su savo transporto priemone, ji buvo išgabenta į policijos saugomų automobilių aikštelę. Naujų „BMW M8“ kainos prasideda nuo maždaug 170 tūkst. eurų.

Pareigūnai vis tiek „sumedžiojo“

Liepkalnio gatvėje sugudrauti bandė „Audi“ ekipažas – pamatę reidą automobilį pastatė, o jame važiavusi pora nužingsniavo savo keliais. Kaip niekur nieko pro pareigūnus praėjęs vyras ir moteris galimai jautėsi labai protingi, manė, kad nebus sučiupti. Policininkai poros nesustabdė, nes nepastebėjo, kuris iš jų vairavo transporto priemonę, tačiau nepasidavė ir išlaukė savo progos.

Reidui persikėlus į kitą vietą, vienas ekipažas pasislėpė ir laukė, kol pora sugrįš, o laukti teko neilgai. Vos pareigūnams pasišalinus, vyras ir moteris sėdo į automobilį ir pajudėjo, tačiau jų kelionė buvo sustabdyta Dzūkų gatvėje.

Prie „Audi“ vairo sėdėjo vyriškis, jis buvo ne tik neblaivus (nustatytas 0,52 prom. girtumas), bet dar ir neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Ne kartą dėl vairavimo neturint tam teisės pričiuptas vyras turėjo atsisveikinti su automobiliu.

Pasišalinti nepavyko

Apie 00.30 val. LKPT pareigūnai išsirikiavo Žygimantų gatvėje, čia juos bandė pergudrauti jauna vairuotoja. Neprivažiavusi reido vietos mergina „Bolt“ įmonei priklausantį „Audi“ pastatė prie kelio ir pradėjo žingsniuoti į priešingą pusę. Įtarimų sukėlusią panelę policininkai pasivijo ir išsiaiškino, kad toks keistas elgesys turėjo priežastį – ji vairavo automobilį neturėdama tam teisės.

Paaiškėjo, jog mergina vairuotojo pažymėjimą yra praradusi, nes buvo pričiupta, kai vairavo automobilį būdama neblaivi.

Visai netrukus įkliuvo ir „Lexus“ vairavęs vyras, jis taip pat neturėjo vairuotojo pažymėjimo (niekada šios privilegijos ir nebuvo įgijęs). Pažeidėjas pareigūnams pasakojo, kad važiavo namo.

Iš viso reido metu įkliuvo 6 vairuotojo pažymėjimo neturėję ir 8 neblaivūs vairuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)