Nuo 15 val. kelkraštyje išsirikiavo policijos mašinos ir 23 Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro pareigūnai. Jie iki 21 val. stabdė ir tikrino beveik visus iš Šiaulių išvažiuojančius automobilius.

Šį savaitgalį visoje šalyje vykdomi transporto priemonių vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių medžiagų patikrinimai. Laikinai Patrulių kuopos vado pareigas einantis Tomas Jagutis naujienų portalui etaplius.lt sakė, kad šio reido metu buvo fiksuojami net menkiausi pažeidimai. Kai kuriuose automobilius pareigūnai tikrino net pasitelkę tarnybinį šunį, kuris išmokytas ieškoti narkotinių medžiagų.

Pasak T. Jagučio, tokio masto reidai Šiauliuose organizuojami tik kelis kartus per metus. Tikrinti eismo dalyvių buvo pasiųsti ir tie pareigūnai, kurie paprastai keliuose nepatruliuoja.

Per keletą valandų trukusį reidą pareigūnai surašė 30 administracinių teisės pažeidimų protokolų. Tarp pažeidėjų – vienas įkliuvo prie vairo sėdęs neblaivus, du neturėjo teisės vairuoti. Daugiausia pažeidėjų – 11 – įkliuvo be techninės apžiūros, dar devyni vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo.

Nustatyta ir keletas vairuotojų, kurie buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos normos neviršijo. Vienas tokių pareigūnams dievagojosi, kad jau kurį laiką nevartoja alkoholio, o prieš sėsdamas į automobilį suvalgė tik bandelę. Dar viena tokia vairuotoja – moteris, kuri ant galinės sėdynės vežėsi mažametį vaiką, jai teko išgirsti griežtų pareigūnų pamokymų.

Du vairuotojai, pamatę, kad kelyje vykdomas reidas ir tikrinami kone visi automobiliai, metėsi į lauko keliuką ir tikėjosi laukais apvažiuoti policijos pareigūnų automobilių koloną. Tačiau pareigūnai šiuos vairuotojus pasivijo. Abu buvo vartoję alkoholio, vienam nustatyta 0,40 promilės alkoholio koncentracija, kitam 0,17 promilės.

Buvo ir tokių automobilių, kurių nebepavyko užvesti po dokumentų apžiūros. Vairuotojams tokias mašinas teko nustumti gerokai toliau nuo tos vietos, kur buvo vykdomas reidas.

Etaplius.lt primena, kad policijos pareigūnai liepos mėnesį visoje šalyje vėl organizuoja prevencines priemones. Daugiausia dėmesio liepą skiriama vairuotojų blaivumo patikrinimams, taip pat privalomų saugos priemonių naudojimo, važiavimo greičio, pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei.