Policija informuoja, kad siekiant išaiškinti neblaivius ir nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų apsvaigusius transporto priemonių vairuotojus, birželio 18 d. Pasvalio rajone, kelyje Panevėžys–Pasvalys–Ryga, ties Talačkonių kaimu, vyko bendras Latvijos Respublikos ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnų reidas.

Automobiliu „Audi 80“ važiavęs 45-erių metų Pasvalio rajono gyventojas A. M., pamatęs dirbančius pareigūnus, staigiai apsisuko ir pradėjo važiuoti priešinga kryptimi.

Netikėtas vairuotojo manevras pareigūnams sukėlė įtarimą. Paviję bėglį, pareigūnai nustatė 1,57 promil. girtumą. Šiam vairuotojui 2008 metais jau buvo atimta teisė vairuoti, atėmimo laikas pasibaigęs, tačiau A. M. nėra įvykdęs būtinų sąlygų vairuotojo pažymėjimui atgauti.

Vyras neturėjo automobilio registracijos dokumento, civilinės atsakomybės draudimo, neatlikta automobilio techninė apžiūra.

Vairuotojui surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, o automobilis išvežtas į saugojimo aikštelę.

Prevencinio reido metu patikrinti 204 transporto priemonių vairuotojai. Išaiškintas vienas neblaivus vairuotojas ir vienas vairuotojas, vartojęs alkoholio, tačiau jo girtumas leistinos normos neviršijo.

Pareigūnai primena, kad pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1302 straipsnį transporto priemonės vairavimas neblaivaus vairuotojo, kai jam jau buvo paskirta administracinė nuobaudą už vairavimą neblaiviam ir atimta teisė vairuoti, užtraukia baudą nuo keturių iki penkių tūkstančių litų su transporto priemonės konfiskavimu arba administracinį areštą nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu.