Pirmasis neblaivus vairuotojas policijos pareigūnams įkliuvo vos tik prasidėjus reidui. Alaus ketvirtadienio vakarą vartojusiam vyriškiui pasisekė – alkotesteris parodė leistiną alkoholio kiekį organizme – 0,19 prom.

Ilgai netrukus, pro policijos pareigūnų akis neprasprūdo saugos diržo neužsisegęs, senutėlį mikroautobusą vairavęs vyras. Vairuotojas aiškino, kad šiaip vairuoja naują automobilį, kuris garso signalu įspėja, kad nėra segimas diržas, todėl iš įpročio manė, jog yra užsisegęs. Tokie pasakojimai pareigūnų neįtikino – vyras turės sumokėti pusę minimalios baudos (15 eurų).

Įpusėjus reidui, pareigūnai pastebėjo jų link važiavusį, bet staiga persigalvojusį ir kryptį pakeitusį vairuotoją. Susėdę į tarnybinį automobilį policininkai greitai pasivijo vairuotoją. Su šeima iš parduotuvės važiavęs vyras taip pat nesegėjo saugos diržo.

„Pamačiau policiją, susižiūrėjau, kad be diržo, išsigandau ir nusukau. Tik iš parduotuvės išvažiavom, nespėjau užsisegti“, – tikino vairuotojas. Jam tai pat teks sumokėti minimalią baudą.

Už tai, kad nesegėjo diržo įkliuvo ir nei metų vairuotojo pažymėjimo neturintis „Volkswagen Golf“ vairuotojas. Dideliu greičių į sankryžą įvažiavęs „klevas“ greitai buvo pristabdytas policijos pareigūnų: – „Vairas vienoj rankoj, gazą spaudžia, o dar net patirties neturi, reikia mokyti jaunimą“, – juokavo vienas pareigūnas.

Praėjus dar šiek tiek laiko, įtarimą policininkams sukėlė „Subaru“ vairuotojas. Į alkoholio matuoklį jis įpūtė 0,30 prom. Vyriškis pareigūnams pasakojo, kad dieną prieš „gerokai pavartojo” alkoholio, todėl ryte delsė ir skaičiavo promiles, kol galės sėsti už automobilio vairo. Vairuotojo skaičiavimai buvo teisingi, atsakomybės už savo veiksmus jis išvengė.

Reido pabaigoje pasikartojo jau matyta situacija: posūkio signalą rodęs ir link pareigūnų važiavęs jaunuolis persigalvojo ir padidinęs greitį nuvažiavo kita kryptimi. Įkandin vairuotojo nuskubėję pareigūnai vaikiną sustabdė. Paaiškėjo, kad iš tėvų ir be jų žinios automobilį pasiėmęs jaunuolis neturi teisės jo vairuoti.

Susikrimtęs vaikinas iškart puolė skambinti telefonu, o bendraujant su policijos pareigūnais, jo akyse pasirodė ašaros: – „Neverk, būk vyras ir prisiimk atsakomybę už tai, ką padarei“, – gyvenimišką pamoką jaunuoliu davė vienas pareigūnų.

Už tai, kad transporto priemonę vairavo neturėdamas tam teisės, vaikinui gresia bauda nuo 300 iki 450 eurų bei draudimas metus laiko gauti vairuotojo pažymėjimą.

Pasibaigus reidui, policijos pareigūnai vieningai tvirtinto, kad bendra situacija, kalbant apie KET pažeidimus, Lietuvoje gerėja, o vairuotojai tampa sąmoningesni ir neberizikuoja savo ir aplinkinių saugumu.