Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad 2022 m. rugsėjo 14 d. kaltinamasis pradūrė į svečius Kaišiadorių rajone atvažiavusių nukentėjusiųjų automobilio padangą.

Pora to nepastebėjo ir išvažiavo, o kaltinamasis sekė juos dviračiu, kol automobilis dėl nuleistos padangos sustojo. Seseriai ir jos draugui išlipus iš automobilio, kaltinamasis juos užpuolė.

Užpuolikas ant žemės pargriovė seserį, ją mušė ir dūrė peiliu. Automobilio vairuotojas užpuoliką nustūmė. Moteris pabėgo, o kaltinamasis puolė jos mylimąjį ir ne mažiau kaip 8 kartus dūrė jam į įvairias kūno vietas, smaugė bei kitaip kėsinosi nužudyti.

Smurtauti užpuolikas liovėsi, išsigandęs į pagalbą užpultiesiems atskubėjusio dviratininko. Jis pabėgo, palikdamas sužalotus nukentėjusiuosius.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Kauno apygardos teismas kaltinamajam skyrė 12 metų laisvės atėmimo.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją