Kaunietis į policijos pareigūnų akiratį pateko po to, kai gegužės 8 d., apie 13.15 val., Kaune, Europos pr., viešoje vietoje ant betoninės sienos raudonais dažais užrašė Rusijos karo prieš Ukrainą simbolį – „Z“ raides ir žodį rusiškomis raidėmis. Įvykį pastebėjusiems dviem pilietiškiems vyrams, bandant sulaikyti minėtą asmenį, pastarasis vienam iš jų į veidą papurškė ašarinių dujų. Policijos pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, paaiškėjo, jog vyras (gim. 1994 m.) jau yra žinomas pareigūnams.

Kauno apskr. VPK Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai dėl viešosios tvarkos pažeidimo baigė ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją