Kūnai nuvežti į morgą Klaipėdoje, uostamiesčio teismo medicinos ekspertai atliks palaikų tyrimą.

Pasak Neringos policijos komisariato kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo poskyrio viršininko Žilvino Kiaušo Rusijos ambasada Lietuvoje apie įvykį bus oficialiai informuota, kai bus tikrai žinoma, kad mirusieji yra tos valstybės piliečiai.

Tuo tarpu apie kitus 4 dingusius žvejus ir jų laivą žinių nėra. Lietuvos karinių oro pajėgų (KOP) paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis "Mi-8" ketvirtadienį tęsė jų paieškas bei planuoja jas atnaujinti penktadienį.

Vieno žvejo kūnas aptiktas vandenyje prie pat kranto Kuršių nerijoje ties Juodkrante. Antrojo jūrininko kūnas buvo jūroje plūduriuojančiame gelbėjimosi plauste.

Dėl didelio bangavimo jūroje nematyti jokių laivo katastrofos pėdsakų, nuolaužų ar degalų dėmių.

Ketvirtadienį su Neringos policijos pareigūnais bendravo Rusijos ekstremalių situacijų ministerijos Kaliningrado skyriaus atstovas.

"Buvo tartasi dėl tolimesnių gelbėjimo darbų", - BNS sakė Ž.Kiaušas.

Lietuvos policininkai laukia iš Rusijos dingusių žvejų nuotraukų - tai reikalinga nustatinėjant rastųjų asmenybes.

Po skrodimo, atpažinimo ir atliktų kitų reikalingų procedūrų mirusiųjų kūnus ketinama perduoti artimiesiems.

Rusijos Kaliningrado srities valdžios prašymu Lietuvos karo aviatoriai paieškos ir gelbėjimo sraigtasparniu "Mi-8" nuo trečiadienio ieškojo Baltijos jūroje netoli Kuršių nerijos antradienį dingusio Rusijos žvejų laivo.

Anot pranešimų, nedidelis, Sankt Peterburge registruotas žvejybos laivas "PTS-0212", kuriame buvo šešių žmonių įgula, antradienio vakarą, kaip planuota, neatplaukė į Svetlo uostą Kaliningrado srityje.

Paiešką Baltijos jūroje apsunkino stiprus vėjas, didelis bangavimas ir lietus.