"Tai iš tiesų milžiniškas kiekis ir didelė policijos pareigūnų sėkmė. Pernai per visus metus mūsų asociacijos specialistai drauge su teisėsaugos pareigūnais dalyvavo maždaug 120 reidų ir konfiskavo apie 143 tūkst. neteisėtų kopijų. Neabejotinai šįkart įkliuvo itin stambaus kalibro veikėjai", - sakė Lietuvos muzikos industrijos asociacijos (LMIA) viceprezidentas Vytas Simanavičius.

Kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo Vyriausiosios valdybos pareigūnai kartu su Lietuvos muzikos industrijos asociacijos (LMIA) specialistais operaciją Vilniaus apskrityje prieš nelegalias muzikos kompaktinių plokštelių, kompiuterinių žaidimų programas bei DVD formato filmus platinančius nusikaltėlius surengė praėjusį savaitgalį.

Pasak LMIA pranešimo, informacija ant didelės dalies muzikos albumų, žaidimų bei DVD filmų viršelių buvo atspausdinta lenkų, vokiečių bei kitomis kalbomis. Tai leidžia spėti, kad dalis nelegalios produkcijos buvo skirta minėtų šalių rinkoms, o Lietuvoje piratai tik pakuodavo CD į standartines plastikines dėžutes.

"Mūsų specialistų manymu, konfiskuotos muzikinės kompaktinės plokštelės, kompiuteriniai žaidimai ir DVD kompaktinės plokštelės pramoniniu būdu gaminamos nelegaliose Rusijos gamyklose, tačiau visiškai įmanoma, kad ši produkcija gali būti pagaminta ir kurioje nors kitoje posovietinėje valstybėje", - sakė V. Simanavičius.

Nelegalios produkcijos prekybos organizavimu ir platinimu įtariami 6 asmenys, jie yra sulaikyti.