Prokuratūra informuoja, kad gruodžio 26 dieną Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Raseinių rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Išvakarėse 2 metų mergaitė dėl kūno sužalojimų iš Raseinių ligoninės buvo atvežta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas.

Nustačius, kad prieš mažametę galėjo būti smurtauta, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikyti nukentėjusiosios mažametės mama ir jos draugas patalpinti į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Vėlų antradienio vakarą baigta jų apklausa, kurios metu jie savo kaltę neigė. Mažametės mamai ir jos draugui įtarimai pareikšti pagal LR BK 135 straipsnio 2 dalį.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras gruodžio 28 d. kreipsis į Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų ikiteisminio tyrimo teisėją dėl kardomosios priemonės paskyrimo abiem įtariamiesiems.

Mažametės mamai bus prašoma suėmimo 1 mėnesiui, jos draugui – 2 mėnesiams. Posėdis dėl kardomųjų priemonių skyrimo vyks nuotoliniu būdu.

Šiuo metu tiriamos visos galimos įvykio versijos, atliekami ikiteisminio tyrimo procesiniai veiksmai.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas sunkiai sužalojo ar susargdino mažametį, numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki dvylikos metų.

Prokuratūra primena, kad vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol teismas nepatvirtina jų kaltės.

Po teismo posėdžio prokuratūra informuoja pateiksianti daugiau informacijos apie tai, ką nusprendė teismas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)