Šiaulių apskrities policija praneša, kad netikėtų svečių Raseiniuose gyvenanti garbaus amžiaus moteris sulaukė sausio 4-osios pavakarę.

Nepažįstamas vyras prisistatė policijos pareigūnu. Išgąsdinęs moterį žinia, kad pensininkams buvo išmokėtos pensijos netikrais pinigais, įtikino ją kupiūras patikrinti. Raseiniškei atnešus santaupas, jos buvo paprašyta pateikti asmens dokumentą. Kai moteris išėjo į kitą kambarį ieškoti prašomo dokumento, tariamas policijos pareigūnas su pinigais spruko pro duris ir grįžusi moteris jo neberado.

Po savaitės intensyvaus Raseinių policijos pareigūnų darbo ir bendradarbiavimo su kolegomis iš Šiaulių buvo nustatyta, kad pas nukentėjusiąją, atvažiavę skolintu automobiliu, lankėsi du Kėdainių gyventojai. Jie buvo sulaikyti ir teismas sankcionavo abiejų suėmimą.

Po mėnesio 23 metų sulaikytajam suėmimas pakeistas intensyvia priežiūra ir vaikinas teismo laukia kontroliuojamas elektroninės apykojės, o 26 metų sulaikytasis už grotų tebėra iki šiol.

Teisėsaugos pareigūnams abu vyrai žinomi, nes yra teisti dėl įvairių nusikaltimų. 26 metų įtariamajam šiuo metu dėl sukčiavimų ikiteisminį tyrimą atlieka dar ir Šiaulių miesto bei rajono policijos komisariato pareigūnai.

Pastarojoje baudžiamojoje byloje įtarimai pateikti dėl to, kad analogišku būdu, kaip ir Raseiniuose, jis su kitu bendrininku iš trijų Šiauliuose ir Šiaulių rajone gyvenančių moterų apgaule pasisavino beveik 16 000 eurų. Scenarijus buvo tas pats: policijos pareigūnu prisistatęs vyras išgąsdina moteris, kad pas jas gali būti padirbtų pinigų, kad reikia juos patikrinti ir net pažada rastus netikrus banknotus pakeisti tikrais.

Įtariama, kad dėl tokio sukčiavimo yra ir daugiau nukentėjusių. Raseinių policijos komisariato tyrėjai turi duomenų, kad sausio 4-ąją, t. y. dieną, kai iš raseiniškės buvo pasisavinti 5000 eurų, ir dar prieš tai įtariamieji lankėsi pas kitus Raseinių gyventojus, tik šie į teisėsaugą nesikreipė.

Gyventojus, pas kuriuos buvo užsukęs nepažįstamas vyras patikrinti pinigų ar praradusių santaupas, tyrėjai ragina pranešti telefonu (8~700) 61 364 arba (8~665) 09 531 arba parašyti elektroniniu paštu viktorija.stoskuviene@policija.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją