Nors namo šeimininkė, žiūrėdama pareigūnams į akis, tvirtino, kad jokių rūkalų neturinti, tačiau pateikę teismo sankciją ir apžiūrėję gyvenamąja vietą, tyrėjai iš įvairių pakampių ištraukė per 300 pakelių cigarečių „Malboro Gold“ ir „Fest“ be Lietuvos Respublikos banderolių, kurių muitinė vertė - 1140 eurų.

Anot policija, moteris teigė pati nerūkanti, tačiau cigaretes įsigijusi dėl to, kad jos buvo pigios, o jų jai reikia nuolat, nes rūkalais ji atsiskaitanti su jai ūkio darbuose talkinančiais asmenimis.

Iš nelegalios apyvartos pigiai įsigijusiai rūkalų ariogališkei dabar teks brangiai mokėti.

Jai pradėta administracinė teisena dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo ir laikymo, pažeidžiant nustatytą tvarką. Kai neteisėtai įsigytų, laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė viršija dešimt, bet neviršija penkiasdešimt bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, kaip kad buvo šįkart, Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą nuo dviejų tūkstančių iki penkių tūkstančių penkių šimtų devyniasdešimt eurų. Be baudos dar teks sumokėti ir iš slaptaviečių ištrauktų cigarečių akcizo mokestį valstybei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją