Buvo skelbiama, kad V. Šimaitis į savivaldybę pateko pagal Darbo partijos sąrašą. Tačiau trečiadienį Darbo partija pranešė, kad V. Šimaitis nėra jos narys ir jis nebuvo Darbo partijos kandidatu rinkimuose į Raseinių rajono savivaldybę.

Trečiadienį Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT) išplatino pranešimą.

Gavę anoniminį pranešimą apie galimai sandėliuojamus nelegalius rūkalus, muitinės pareigūnai lapkričio 15 d. rytą, Raseinių rajone aptiko didelį cigarečių kontrabandos sandėlį. Sulaikyta daugiau nei milijono litų vertės nelegalių rūkalų, pranešė MKT.

Turėdami informacijos, kad viename iš Raseinių rajono miestelių esančiame angare gali būti sandėliuojami nelegalūs rūkalai, Kauno teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai antradienį, apie 11 val. ryto patikrino minėtą pastatą.

Patekę į vidų, muitinės pareigūnai vienoje iš atitvertų angaro patalpų išties aptiko didelę rūkalų kontrabandos siuntą. Cigaretės buvo tvarkingai sukrautos, išrūšiuotos. Iš viso angare buvo saugoma 109 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, 31 500 pakelių „Magnat“ ir 13 500 pakelių „Premjer“. Visi rūkalai buvo su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1 mln. 119 tūkst. Lt.

Pastato savininkas pareigūnams aiškino, jog angaras išnuomotas. Pareigūnai pastarąjį asmenį sulaikė dviem paroms.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Klaipėdos skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Muitinės pareigūnai dėkoja pilietiškam asmeniui už suteiktą vertingą informaciją.

Gyventojai, turintys informacijos apie neteisėtą veiklą, nelegaliai įsigytas akcizais apmokestinamas prekes, gali pranešti nemokamu Muitinės pasitikėjimo telefonu 8 800 555 44