Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT) praneša, kad nuo lapkričio 23 d. Lietuvos muitininkai detaliai (rentgenu, iškraudami krovinius, tikrindami mašinų konstrukcijas) tikrina visas be išimties krovinines mašinas, įvažiuojančias iš Baltarusijos.

Gruodžio 1 d. apie 3 val. nakties Kauno teritorinės muitinės pareigūnai rentgeno kontrolės sistema patikrino į Raigardo kelio postą atvažiavusį krovininį vilkiką „Scania“ su cisterna. Mašiną vairavęs Baltarusijos pilietis deklaravo važiuojantis tuščiomis, tačiau patikrinimo metu muitininkai cisternoje aptiko cigarečių.

Išankstiniais duomenimis rasta apie 900 dėžių baltarusiškų rūkalų „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“, kurių vertė gali siekti iki 2 mln. eurų. Tikslus kontrabandos kiekis išaiškės tik visiškai iškrovus cigaretes iš cisternos.

„Scania“ vairuotojas buvo sulaikytas ir apklaustas, o vėliau paleistas už 15 tūkst. eurų piniginį užstatą.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Lietuvos muitinė ir toliau vykdys įvežamų krovinių patikrą pasienio postuose. Dėl to gali susidaryti ilgesnės transporto priemonių eilės pasienyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)