„Patikrinta įvažiuojant – virusų nėra!“, – savo skelbime rašo iš užsienio į Vilnių pasidarbuoti atvykusi Diana. „Patikrinta med. įstaigose, virusų nėra! Kasdien dezinfekuoju butą“, – skelbia kita atvykėlė Kira.

Vilniaus apskrities policijos Prevencijos ir administracinės veiklos skyriaus (PAVS) viršininkas Jevgenijus Liepis DELFI sakė, kad iki karantino paskelbimo skyrius prostituciją kontroliavo įprasta tvarka: nuo vasario pradžios iki kovo 8-osios Vilniuje administracinių nusižengimų protokolai dėl vertimosi prostitucija surašyti 37 moterims, maždaug 70 proc. jų – užsienietės iš Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos. Dar dvi prostitutės nubaustos praėjusią savaitę, jos abi vietinės.

Su prostitutėmis tenka susidurti ir Patrulių rinktinės pareigūnams. Pavyzdžiui, kovo 16-osios vakarą patruliams teko važiuoti į prostitutės nuomojamą butą, o paskui su nerimu visą naktį laukti, ką pasakys medikai.

Apie 21.55 val. Vilniaus policija gavo pranešimą, kad bute Pelesos g. prostitutė apvogė klientą. Buto duris patruliams atidarė kosinti moteris (gim. 1987 m.), ji pasakė, kad blogai jaučiasi, temperatūra beveik 40 laipsnių. Apie tai buvo pranešta medikams, kurie pasakė, kad atvykti galės tik po penkių valandų. Patruliams ir sergančiai prostitutei teko iki paryčių laukti greitosios pagalbos.

Prostitutę apžiūrėję medikai nustatė, kad jos negalavimai neatitinka koronaviruso bendrų požymių, o su ja bendravusiems pareigūnams izoliuotis nereikia.

Prostitučių veiklą kontroliuojančio skyriaus viršininkas J. Liepis įsitikinęs, kad karantinas bent kiek ženklesnės įtakos šiam verslui nepadarė: „Pasiūla tikrai nesumažėjo. Nežinom ar nesumažėjo paklausa“.