Tačiau ar iš tikrųjų vilnietė kalbėjo tiesą, Vilniaus policininkai net nesidomėjo – jiems užteko vien fakto, kad su Svetlana A. buvo sutarta dėl seksualinių paslaugų suteikimo. O už tai jau gresia administracinė atsakomybė.

Į penktą dešimtį įkopusi vilnietė seksualines paslaugas siūlėsi suteikti visiems, kurie tik atvers savo piniginę. Svetlaną A. surasti nebuvo sudėtinga – ji, kaip ir kitos dailiosios lyties atstovės, reklamavosi viename skelbimų portale.

„Jauna, žavi, miela brunetė priims šaltą dieną ar vakarą mielą, kultūringą vyruką į svečius. Analinis tabu. Dėl analinio nesusitarsim. Valandėlė – 60 eurų, pusvalandukas – 45 Eur“, – savo skelbime rašė paslaptingoji moteris.

Šis skelbimas iš karto sudomino policijos pareigūnus – tądien Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus dirbo pagal specialų planą ir siekė išaiškinti prostitucija besiverčiančius asmenis.

Darbo dienai einant į pabaigą vienas pareigūnas paskambino skelbime nurodytu telefono numeriu.

„Telefonu atsiliepusi moteris paaiškino, kad galės patenkinti mano lytinę aistrą už 60 Eur materialinį atlygį, – sakė kultūringu vyriškiu apsimetęs policininkas. – Moteris pasiūlė atvykti po pusvalandžio į S. Stanevičiaus g., sakė, kad dar kartą jai paskambinčiau, kai būsiu vietoje. Atvykęs nurodytu adresu vėl paskambinau, tada ji pranešė, kad manęs laukia savo bute ir nurodė tikslų adresą.“

Kai „kultūringas policininkas“ paskambino į buto duris, jas pravėrė dvi moterys. Į vidų svečią pakvietusios moterys kaip įmanydamos bandė jį suvilioti.

„Bendraujant su moterimis dar kartą patikslinau kainą už seksualines paslaugas – man buvo atsakyta, kad už valandą sekso, nesvarbu kokią moterį bepasirinkčiau, turėsiu sumokėti 60 Eur “, – sakė jis.

O tokių žodžių policininkui pakako – jis iš karto iš kišenės išsitraukė savo tarnybinį pažymėjimą. Seksualines paslaugas siūliusi Svetlana A. net įsiuto – esą kaip ji galėjo neįtarti, kad dėl kainos nė nesidėrėjęs vyras yra policininkas. Tačiau šiam į atlapus nepuolė – rašydama pasiaiškinimą aiškino, kad nuoširdžiai gailisi dėl padaryto administracinio teisės pažeidimo.

Bet „kultūringas policininkas“ Svetlanos A. negalėjo nubausti – moteris metų laikotarpyje jau kartą buvo bausta, todėl pažeidimo byla buvo perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Nors bylą nagrinėti turėjusi teisėja Svetlanos A. specialiai laukė teismo posėdžių salėje, tačiau ši joje taip ir neišdrįso pasirodyti – už tai, kad sistemingai daro pažeidimus, moteriai buvo skirta 270 Eur bauda. Ją prostitutei teismas nurodė sumokėti per 40 dienų.