Šių metų lapkričio 8 dieną Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo kaltais itin žiauriai nužudžius merginą Šiauliuose pripažino nepilnametę merginą, devyniolikmetį Osvaldą Žvirgždą ir 24-erių Edviną Braziulį. Nužudymo slėpimu kaltintas 22-ejų E. Ž. išteisintas.

Nuteistajai merginai teismas skyrė 8 metų, O. Ž. – 15 metų, E. B. – 16 metų laisvės atėmimo bausmes.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikiusi prokurorė Jūratė Tamašauskienė apeliaciniu skundu prašo E. Ž. pripažinti kaltu dėl nusikaltimo slėpimo ir už tai skirti 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams. Skundu prašoma sugriežtinti bausmes kitiems nuteistiesiems – O. Ž. ir E. B. skirti 20 metų laisvės atėmimą, o nepilnametei – 10 metų laisvės atėmimą.

Apeliaciniame skunde prokurorė nurodo, kad 2022 metų liepos 4-osios vakarą nuteistieji pasikvietė pažįstamą paauglę atvykti į E. Ž. ir O. Ž. butą, kuriame ją mirtinai sužalojo. Jaunuoliai nusikaltimą bandė nuslėpti, išnešdami nužudytosios kūną ir padėdami jį prie konteinerių.

Pasak prokurorės, išteisintas E. Ž. turi būti pripažintas kaltu, nes slėpė itin žiauriai nužudyto žmogaus kūną veikdamas sąmoningai, nežinodamas apie tai, jog nusikaltimo padaryme dalyvavo ir jo brolis O. Ž.

Prokuratūra mano, kad pirmos instancijos teismas nuteistiesiems E. B., O. Ž. ir nepilnametei merginai nepagrįstai paskyrė per švelnias bausmes, mažesnes už Baudžiamajame kodekse numatytas maksimalias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)