Kaip Delfi informavo prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, įtariamuosius prašoma suimti nuo 1 iki 3 mėnesių.

26 asmenys buvo sulaikyti po to, kai prie Seimo antradienio vakarą buvo sukeltos riaušės. Protestuotojai į pareigūnus mėtė akmenis ir kitus daiktus, o galiausiai paleido ir sprogmenį.

Per riaušes sužeista 18 pareigūnų, suniokotos 8 transporto priemonės.

Posėdžiai dėl suėmimo prasidėjo nuo pat ketvirtadienio ryto, jie vyksta nuotoliniu būdu.

Už riaušių organizavimą gresia laisvės atėmimas iki 6 metų.

Policijos generalinis komisaras R. Požėla trečiadienio vakarą atskleidė, kad trečdalis sulaikytųjų jau yra teisti, o pusė - bedarbiai.

„10 yra su teistumu, ikiteisminiai tyrimai pakankamai įvairūs: sukčiavimas, smurtas artimoje aplinkoje, viešosios tvarkos pažeidimas, vairavimas esant neblaiviam. Dalis nusikalstamų veikų įvykdytos ne Lietuvoje“, – LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ trečiadienį sakė R. Požėla.

„Dar įdomus dalykas, kad 9 iš 26 yra moterys, 13 iš 26 yra užsiregistravę Užimtumo tarnyboje“, – pridūrė jis.

Delfi jau anksčiau skelbė, kad tarp sulaikytų žmonių – trys dažnai įvairiuose protestuose šmėžuojančios moterys.

Areštinėje atsidūrė Seimo nario Valdemaro Valkiūno padėjėja Nendrė Černiauskienė. Praėjusiuose parlamento rinkimuose ji buvo Lietuvos liaudies partijos (LLP) sąrašo vedlė. Ši partija rinkimuose liko pati paskutinė, surinkusi 0,25 proc. balsų.

Taip pat sulaikytos ir dvi „Šeimų sąjūdžio“ aktyvistės – Vitolda Račkova bei Adelina Sabaliauskaitė. Šios moterys pagarsėjusios dėl savo landžiojimų po ligonines per koronaviruso pandemiją.

Neatmetama, kad šiame tyrime įtariamųjų ratas gali ir išsiplėsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (771)