Baigiantis darbo dienai, į užkardą reikalų tvarkyti atvyko 33-ejų Alytaus r. Daugų gyventojas. Jis atvažiavo patikslinti anksčiau pateikto prašymo įrašyti į asmenų, turinčių teisę būti valstybės sienos apsaugos zonoje, sąrašą.

Leidimo jam prireikė pagal patentą dirbti ūkio darbus – valyti griovius, esančioje zonoje, į kurią patekimas ribojamas.

Daugiškį priėmusi ir jo administracinius nusižengimus tikrinusi VSAT pareigūnė negalėjo patikėti savo akimis. Vyras į pasienio užkardą atvažiavo visureigiu „Land Rover Freelander“, bet paaiškėjo, kad jis neturi teisės vairuoti, pažymėjimas pernai iš jo atimtas.

Pasienietei pasiteiravus, kokiu būdu atvyko, daugiškis pareiškė atsakė atvažiavęs pats. Po akimirkos suvokęs, kad VSAT pareigūnė žino, jog jis neturi teisės vairuoti, vyras ėmė neigti vairavęs, bet vaizdo stebėjimo kamera užfiksavo, kaip šis atvyksta į pasienio užkardą.

Paaiškėjo, kad vyras jau ne kartą yra įkliuvęs, kai vairavo automobilį, nors tokią teisę yra praradęs.

Maža to, jo lendroveris neapdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, nustatyta tvarka neįregistruotas, jo dalyvavimas viešajame eisme yra draudžiamas.

Dėl šių pažeidimų VSAT pareigūnė surašė administracinio nusižengimo protokolą. Maždaug po mėnesio jam teks atvykti į šią užkardą, čia bus nagrinėjama administracinė byla ir sprendžiama dėl nuobaudų.

Nežinia, ar vyras nesugalvos į Purvėnų pasienio užkardą atvažiuoti pats. Su kokiu nors kitu automobiliu, nes jo „Land Rover Freelander“ laikinai saugomas užkardoje.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją