Istorija prasidėjo moteriai paskambinus numeriu 112. Į jos skambutį atsiliepęs Bendrojo pagalbos centro darbuotojas išgirdo tik kelis žodžius ir skambutis nutrūko.

Bandant perskambinti pranešėja nebeatsiliepė. Tačiau perklausius visą vos 7 sekundžių trukmės skambučio garso įrašą dar iki atsiliepiant operatoriui girdėjosi moters išrėktas adresas ir kvietimo priežastis – sutuoktinio smurtas. To užteko, kad Bendrojo pagalbos centro operatorius galėtų užpildyti ir perduoti pranešimus apie pagalbos poreikį policijai bei greitosios medicinos pagalbos tarnybai.

Policija į gautą pranešimą sureagavo nedelsdama. Nuvykus nurodytu adresu duris atidarė jauna moteris. Tvarkinguose namuose ji buvo viena ir iš pažiūros visai nenukentėjusi. Policijos pareigūnams moteris prisipažino susipykusi su vyru ir, norėdama jį pagąsdinti, paskambinusi numeriu 112. Kadangi skambutį ji nutraukė vos atsiliepus operatoriui, tikėjosi, kad niekas į jį nesureaguos. Deja, kaip pasirodė, ji nepakankamai įvertino skambučius administruojančių darbuotojų požiūrį į savo pareigas.

Kadangi policijos pareigūnams moteris patvirtino, jog nei policijos, nei medikų pagalbos jai iš tiesų nereikia, pareigūnai išvyko, prieš tai surašę jai administracinio nusižengimo protokolą dėl tarnybų iškvietimo žinant, kad pagalba nereikalinga. Už tokį nusižengimą numatyta bauda gali siekti nuo 200 iki 2000 eurų. Moteriai tai turėtų būti pamoka ieškoti konstruktyvių šeimyninių konfliktų sprendimo būdų, o ne gąsdinant skambučiais numeriu 112.

Reikėtų nepamiršti, kad tuo metu, kai trukdomos ir tuščiai gaišinamos tarnybos, pagalbos gali nesulaukti žmogus, kuriam tos pagalbos iš tiesų reikia. Todėl naudotis skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 reiktų atsakingai – skambinti juo tik tada, kai pagalba įvykio vietoje iš tiesų būtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją