Policijai pažįstamas Žydrūnas Šukys sulaikytas 48 valandoms. Šiandien ketinama prašyti teismo sankcijos kaunietį suimti.

Fizinį smurtą ir šoką patyrusi mergina vakar dar nebuvo apklausta, nes ji vartoja stiprius raminamuosius vaistus, todėl tikslios išžaginimo aplinkybės dar nėra žinomos. Sulaikytas Ž.Šukys prisipažino pirmadienio naktį gatvėje pamatęs simpatišką nepažįstamą merginą ir pakvietęs ją pasivažinėti.

Sulaikytasis teigė, kad jiedu automobiliu "Opel Corsa" nuvažiavę į jo butą Partizanų gatvėje, kur vaišinęsi alkoholiu ir bendravę. Po kurio laiko mergina supykusi ir iššokusi per langą.

Įtariamasis neigė kaunietę žaginęs ar kitaip naudojęs prieš ją smurtą. Pagal nukentėjusiosios pasakojimą, vairuotojas ją jėga įsisodino į automobilį, nuvežė į nežinomą butą ir išžagino.

"Taip sumuštos moters seniai nesame matę", - "Lietuvos rytui" vakar teigė nukentėjusiąją apžiūrėję medikai. Į Kauno medicinos klinikas atvežtos merginos veidas buvo sutinęs, rankos, kojos nusėtos mėlynėmis, ji visa drebėjo.

Pirminiais duomenimis, prievarta į svetimą butą nuvežta 20-metė iš pradžių bandė priešintis Ž.Šukio bandymams užmegzti intymesnius santykius, tačiau užpuolikas neatlyžo. Nuplėšęs drabužius nusikaltėlis panaudojo smurtą ir patenkino savo aistrą.

Išniekinta ir sumušta kaunietė nutaikė progą, kai žagintojas išėjo į kitą kambarį, ir iššoko per langą. Apie 2 val. nakties nuoga mergina pasibeldė į vieną gretimo namo butą ir paprašė pagalbos. Šeimininkai skubiai paskambino policijai.

Nustačius buto šeimininką, buvo imtasi skubios įtariamojo paieškos. Prie namo Ž.Šukio automobilio nesimatė, todėl patrulių, kelių ir apsaugos policijos ekipažams buvo pranešta būtinai jį sustabdyti.

Apie pusę trijų nakties prie Aleksoto tilto kelių policijos ir apsaugos policijos ekipažas pastebėjo, kad tiltą pervažiavęs automobilis neparodė posūkio, ir ėmė jį stabdyti. Tačiau pamatęs policininkus vairuotojas dar labiau padidino greitį.

Pareigūnai ėmė bėglį persekioti. Nedidelis žemas "Honda Civic" automobilis nėra pats tinkamiausias vytis nusikaltėlius, o ir tą policininkai bijojo sudaužyti, todėl Ž.Šukio gaudynės nebuvo lengvos.

Kelis kartus pasiviję bėglį ir bandę spausti jį prie šaligatvio pareigūnai nieko nepasiekė: aplenkti Ž.Šukio nepavyko, į perspėjimus sustoti jis nereagavo ir dar labiau padidino greitį. Per Aleksotą Garliavos link įtariamasis lėkė 140-150 kilometrų per valandą greičiu.

Nors kelias buvo apytuštis, dėl Ž.Šukio gaudynių Garliavoje buvo sudarytos dvi avarinės situacijos. Už Garliavos bėglys važiavo Prienų link, o prie Išlaužo gyvenvietės pasuko žvyrkeliu į Ilgakiemio pusę.

Netrukus bėglį persekiojusiam policijos ekipažui į pagalbą atskubėjo kelių policijos automobilis "Volkswagen Vento". Ši mašina yra gerokai aukštesnė, todėl lengviau įveikė duobėtą kelią.

Nuvažiavęs dar apie 3 kilometrus prieš eismą ir sudaręs 5 avarines situacijas kaunietis ties Pajiesio gyvenviete buvo sustabdytas pistoleto šūviais. Iš pradžių pareigūnai 2 kartus šovė į orą, o paskui paleido 8 šūvius į automobilio ratus.

Ištrauktas iš mašinos įtariamasis dar bandė priešintis, todėl pareigūnams teko panaudoti ir kovinius veiksmus. Sulaikytas kaunietis teigė nestojęs, nes automobilį vairavęs neblaivus. Apie tai, kad jis ieškomas dėl nusikaltimo, vairuotojas tikino nieko nežinąs.