Vyras kaltinamas tuo, kad 1997 m veikdamas kartu su „daktarų“ gaujos nariais, užpuolė nukentėjusįjį restorano-pramogų ir poilsio komplekso patalpose, sudavė daugybinius smūgius rankomis ir kojomis, medinėmis kėdėmis, jų dalimis į įvairias kūno vietas.

Išvilkę nukentėjusįjį iš patalpų ir patalpinę į automobilio saloną, nuvežė ji į mišką, kur kartu ir pakaitomis sudavė nukentėjusiajam daugybinius smūgius rankomis ir kojomis, buteliu, peiliu ir medinėmis sulūžusių kėdžių dalimis į įvairias kūno vietas, smaugė virve, vilko ledu ir asfaltu, taip kankinant ir itin žiauriai nužudė nukentėjusįjį.

Į pirmąjį posėdį neatvyko kaltinamojo advokatė, nuspręsta jį nukelti į rugsėjo 17 dieną. Kitame posėdyje turėtų būti kviečiami liudytojai, išskyrus Henriką Daktarą ir Egidijų Abarių-Gogą. Teismas nusprendė, kad kviesti šiuos liudytojus dabar nėra prasmės, nes nėra davę parodymų ikiteisminio tyrimo metu.

Informacija atnaujinta 2019 m. rugpjūčio 21 d., gavus G. L. Kazlausko prašymą:

2014 m. sausio 13 d. Kauno apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, nutarė ją nutraukti. Teismo nuosprendyje yra konstatuota, kad „nėra surinkta pakankamai įrodymų, kurių pagrindu G. L. Kazlauskui galėtų būti surašytas apkaltinamasis nuosprendis dėl R. Borcherto nužudymo kankinant ar itin žiauriai“.

Šiame nuosprendyje taip pat nurodoma, kad teismas nevertina, ar kaltinamasis galėjo padaryti kitą nusikaltimą – sunkiai sutrikdyti sveikatą, nes dėl šios nusikalstamos veikos yra suėjęs senaties terminas.