J. Maciulevičius neneigia nužudęs taksistą, tačiau neigia norėjęs pagrobti mašiną. Be to, teisme vaikinas aiškino, kad vairuotojas jį puolė pirmas.

Žiaurus nusikaltimas sukėlė įtarimų dėl J. Maciulevičiaus psichinės būklės. Tačiau medikų išvada aiški – įtariamasis psichinėmis ligomis neserga, savo veiksmus galėjo kontroliuoti ir, jei bus pripažintas kaltu, turės atsakyti už nusikaltimą.

Anksčiau J. Maciulevičius buvo teistas du kartus – abu kartus už chuliganizmą. Tąkart vaikinas atsipirko baudomis.

Iškart po nusikaltimo J. Maciulevičius pripažino savo kaltę. Pradžioje kilo įtarimų, kad J. Maciulevičius nusikaltimą galėjo įvykdyti ne vienas. Jau gautos biologinių ir pirštų atspaudų tyrimo išvados – visi tyrimai rodo, kad J. Maciulevičius veikė vienas.

Daugiau nei pusšimtis dūrių

DELFI primena, kad žiaurus nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų naktį iš rugsėjo 26-osios į 27-ąją Kaišiadorių apylinkėse.

Pagal J. Maciulevičiaus iškart po nusikaltimo pateiktą versiją, jis įvykio išvakarėse dalyvavo išgertuvėse. Apie 2 val. nakties vaikinas išėjo į lauką parūkyti. Įtariamasis aiškino, kad esą būdamas girtas sugalvojo pramogą – pavažinėti taksi ir pabėgti nesumokėjus.

Išsikvietęs taksi J. Maciulevičius paprašė važiuoti link sodų bendrijos. Atvykus vaikinas išlipo iš taksi sakydamas, kad nori nusišlapinti. Taksi vairuotojas 59 metų V. K. paprašė vaikino sumokėti. Abu vyrai išlipo iš mašinos ir netrukus kilo konfliktas.

Kaltinamajame akte teigiama, kad J. Maciulevičius net 55 kartą peiliu smogė taksi vairuotojui į įvairias kūno vietas. Vienu smūgiu vaikinas vairuotojui peiliu perdūrė kaklą kiaurai. Taksi vairuotojas mirė įvykio vietoje. Teismo posėdyje prokurorui skaitant kaltinamąjį aktą aukos artimieji negalėjo sulaikyti ašarų.

Vėliau vaikinas sėdo į taksi automobilį ir bandė važiuoti. Tačiau vairuotojo pažymėjimo neturintis buvęs Lietuvos kariuomenės savanoris nuvažiavo netoli – vos už kelių kilometrų nesuvaldytas „Dacia Logan“ vertėsi ir įstrigo pakelės griovyje. Vaikinas pėsčiomis patraukė namo, o netrukus buvo sulaikytas pareigūnų.

“Bloga diena“

Teisme J. Marcinkevičius kalbėjo jau kiek kitaip, nei ikiteisminio tyrimo metu.

Išgirdęs kaltinimąjį aktą, kuriame teigiama, kad taksistą nužudė norėdamas pavogti automobilį, J. Maciulevičius pareiškė, kad grobti mašinos nenorėjo.

Jis pasakojo, kad padėjo draugui persikraustyti, o vėliau su dviem draugais gėrė alų. Iš viso trise vaikinai išgėrė aštuonis litrus 7,3 proc. stiprumo alaus.

Vėliau vaikinas grįžo namo, pasiėmė pinigų ir išsikvietė taksi, norėdamas nuvykti pas draugą į sodybą. Bevažiuojant J. Maciulevičius paprašė taksisto apsisukti ir grįžti prie naktinės parduotuvės – vaikinas norėjo nusipirkti alaus ir cigarečių. Vairuotojas kiek pyktelėjo ir abu su J. Maciulevičiumi išlipo parūkyti. Parūkęs vaikinas nusprendė nusišlapinti. J. Maciulevičius pasakoja, kad taksistas pagalvojo, jog jis nori pasprukti nesumokėjęs – tarp vyrų kilo konfliktas, grumtynės, o netrukus ir muštynės.

J. Maciulevičius sako, kad vairuotojas jį pradėjo smaugti – tuomet vaikinas išsitraukė peilį ir du tris kartus smogė vyrui į pilvą. Kas buvo toliau vaikinas esą neatsimena – atmintis atsirado tuomet, kai apsivertė su automobiliu.

Teisme J. Maciulevičius aiškino, kad tardymo metu buvo mušamas ir taip buvo priverstas duoti sau nenaudingus parodymus. Esą ikiteisminio tyrimo metu parodymus diktavo kriminalistai, o jis buvo priverstas pasirašyti.

Be to, vaikinas sako, kad nusikaltimo metu buvo girtas ir piktas – susipyko su savo mergina, draugais.

„Buvo tiesiog bloga diena“, - teisme teigė J. Marcinkevičius.

Aukos žmona ir du suaugę vaikai pareiškė civilinius ieškinius – iš J. Maciulevičiaus jie reikalauja po 100 tūkst. Lt.

Kitas teismo posėdis, kuriame planuojama apklausti liudininkus, numatytas tik rugsėjo 22 dieną.