Antradienio naktį gaisras Ukmergės rajone nusinešė tris gyvybes. Aiškėja, kad tragedijos išvakarėse Bendrasis pagalbos centras sulakė mįslingo skambučio – vyras šnabždėjo, kad jam tuoj prireiks pagalbos. Naktį šis vyras bei dar du žmonės žuvo liepsnose.

Pranešimas apie gaisrą Antakalnio kaime, Naujoje gatvėje, gautas 01 val. 59 min. Atvykus ugniagesiams vieno aukšto mūrinis pastatas jau degė atvira liepsna.

Greit tapo aišku, kad tai – vienas iš tragiškiausių šių metų gaisrų. 02 val. 17 min. iš pastato išnešti du žmonės be sąmonės, abiem konstatuota mirtis. Po 17 minučių viduje rastas ir dar vienas stipriai apdegęs kūnas. Dar du žmonės išgyveno – moteris ir vyras nuvežti į ligoninę.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo duomenimis, per gaisrą išdegė viena patalpa, kitos – aprūko. Dūmų detektoriaus viduje nebuvo.

Keli Delfi kalbinti Antakalnio gyventojai pasakojo, kad pastate, kur kilo gaisras, sovietmečiu buvo kolūkio pirtis. Atgavus nepriklausomybę, šiose patalpose įkurta pieninė, vėliau – skerdykla. Registrų centro duomenimis, sklypas priklauso valstybei.

„Kažkas nusipirko neseniai tą pastatą, bet man nepavyko sužinoti, kas. Vasarą mačiau ten šeimą su vaiku, su dideliais šunimis. Ten galima pritaikyti kaip gyvenamas patalpas. Bet kas ką ten darė, niekas nežinojo. Ten keitėsi ir keitėsi savininkai“, – pasakojo Antakalnio seniūnaitė.

Mįslingas skambutis

Policijos departamento suvestinėje nurodoma, kad gaisravietėje rasti moters, gimusios 1963 m., bei dviejų vyrų, gimusių 1967 ir 1987 m., kūnai.

Dar du nukentėjusieji – vyras (g. 1984 m.) ir moteris (g. 1986 m.) pristatyti į ligoninę.

Delfi pavyko išsiaiškinti, kad prieš pat šį įvykį, 19 val. 23 min., vienas iš žuvusiųjų, 1987 m. gimęs vyras, skambino į Bendrąjį pagalbos centrą.

Vyras BPC operatorei šnibždėdamas sakė, kad kažkas stovi už durų bei paminėjo, kad kol kas policijos nereikia, bet greit reikės. Tuomet jis padėjo ragelį. Kadangi nebuvo aišku, kas tiksliai vyksta, o perskambinti pranešėjui nepavyko, pareigūnai išskubėjo į įvykio vietą.

Name jie rado skambinusį vyrą, kitame kambaryje buvo jo sesuo ir pusbrolis. Iš pradžių jie aiškino, kad pagalbos niekas nekvietė ir nesupranta, kodėl atvyko pareigūnai.

Tačiau netrukus pranešėjas paaiškino, kad nedideliais kiekiais vartoja alkoholį ir dėl patirtos traumos sunkiai vaikšto.
Jis pridūrė, kad jam prasidėjo kažkokie vaizdiniai – atrodė, kad supūliavo visas kūnas, o kažkas stovi už durų ir nori jį sumušti. Dėl to jis ir iškvietė policiją.

Pareigūnų tarnybiniame pranešime užfiksuota ir kita detalė – vyro antakis buvo praskeltas. Jis aiškino traumą patyręs, kai nukrito eidamas į tualetą ir niekam pretenzijų neturi.

Policija sužeistam vyrui dėl skaudančios galvos ir keistų pasakojimų iškvietė medikus. Šie vietoje įvertino vyro būklę, suteikė jam pagalbą ir nusprendė į ligoninę nevežti.

Kas tiksliai įvyko po to, policija dar aiškinasi, kol kas pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)