Po išsamaus tyrimo Prienų policijos pareigūno Povilo Marčiulaičio baudžiamoji byla jau perduota teismui. Prokurorai neskubėjo viešai pasakoti apie iš pradžių į kontrabandininko kerštą panašią istoriją. Tačiau išsamus tyrimas patvirtino, kad įrodymų stoti prieš teismą dėl vagystės užtenka.

Tyrimas buvo pradėtas iš karto po kratos. Iš pradžių Imuniteto poskyrio pareigūnai tikrino dviejų prieniškių kolegų veiksmus. Aiškinantis aplinkybes, vienas pareigūnų teismui perduotame kaltinamajame akte įvardijamas tik kaip liudytojas, kitas – P. Marčiulaitis, kaltinamas vagyste ir piktnaudžiavimu tarnyba.

R. Marčiulaičiui pareikšti kaltinimai gana gėdingi: bylos duomenimis, vyras pagrobė du kolekcinius, Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ir Vokietijos Federacinės Respublikos tarnybų laikų uniformos švarkus, kurių vertė sieka po 10 litų.

Dėl to pareigūnas gal ir nebūtų atsidūręs teisme, tačiau jam koją pakišo po kontrabandos paieškos piktnaudžiavimu tarnyba dabar įvardijamas veiksmas: pareigūnas nesurašė administracinio teisės pažeidimo protokolo už rastas nelegaliai laikomas cigaretes.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.