Remdamiesi operatyvine informacija, kad keli asmenys dideliais kiekiais sandėliuoja ir realizuoja spiritą, pareigūnai praėjusį savaitgalį atliko kratą keliuose prieniškių namuose.

Kaip informavo Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai, kratos metu buvo paimtas nemažas kiekis cigarečių su rusiškomis banderolėmis bei 134 buteliai su užrašu "Stoličnaja vodka" ir 4 plastmasiniai indai su skaidrios spalvos skysčiu, kaip įtariama - spiritu.

Sulaikyti šia neteisėta veikla vertęsi įtariami trys Prienų gyventojai: V. J. (gim. 1973), V. Š. (gim. 1967) bei jo brolis A. Š (gim. 1971). Pirmasis už panašaus pobūdžio nusikaltimą 2000 metais buvo nuteistas dvejiems metams pataisos darbų su turto konfiskavimu bei bauda. Kiti du neteisti.

Apie 15 tūkstančių pakelių cigarečių "Prima", "Trojka", "Bond" bei "Saint George" rasta V. J. žmonai priklausančiame garaže bei nuosavame name. Garaže rastos ir kelios pakuotės, kuriose buvo 134 buteliai su užrašu "Stoličnaja vodka" su užklijuotomis rusiškomis banderolėmis. Spėjama, kad tai gali būti falsifikuota degtinė. Taip pat rastos 4 plastmasiniai indai su skaidriu skysčiu, turinčiu alkoholio kvapą, kaip įtariama, spiritu. Du 5 ir 55 litrų indai buvo pilni, o du 55 litrų indai - maždaug po pusę. Laukiama specialistų išvadų, koks tikslus gėrimų kiekis paimtas ir kokia paimtų gėrimų sudėtis.

Piliečio A. Š. nuosavo namo rūsyje buvo rasta per 20 dėžių cigarečių "Saint George" be banderolių.

Visi trys įtariamieji apklausti ir paleisti. Atliekamas tolesnis ikiteisminis tyrimas.

Už neteisėtą minėto cigarečių kiekio laikymą numatyta administracinė atsakomybė, už stiprių alkoholinių gėrimų laikymą turint tikslą juos realizuoti gali būti skiriami viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.