Be to, garsus kovotojas neteko automobilio „Volvo 850”, kurį vairavo neblaivus. Ši transporto priemonė priklauso jo kaimynui.

Taip pirmadienį nusprendė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Nida Vigelienė.

Teismas paskelbė, kad K. Arbočių pripažįsta kaltu dėl jam inkriminuotų pažeidimų ir skiria įstatymo sankcijoje numatytą nuobaudą. Pasak teismo, garsus sportininkas kėlė grėsmę ne tik sau, bet ir visuomenei, kai girtas sėdo prie automobilio vairo.

Administracinio teisės pažeidimo protokolas 38 metų k. Arbočiui buvo surašytas po įvykio gegužės 18-ąją, kai apie 17.25 val. Vilniuje, Giraitės g. esančioje aikštelėje policijos pareigūnai užfiksavo, jog K. Arbočius vairuoja automobilį „Volvo 850”, nors iš jo tokia teisė dar 2011-ųjų rugpjūtį buvo atimta dėl kitų KET pažeidimų.

Maža to, vairuotojas negalėjo pateikti automobilio registracijos liudijimo ir civilinio draudimo poliso bei buvo neblaivus. Patikrinus vyrą alkotesteriu paaiškėjo, kad K. Arbočiui nustatytas sunkus girtumas – 2,91 prom. alkoholio.

Atsakomybėn patrauktas sportininkas atsisakė pasirašyti jam pareigūnų pateiktą protokolą. „Buvau per daug pavartojęs alkoholio“, – teisme teisinosi K. Arbočius.

Kovotojas teigė, kad pripažįsta padaręs pažeidimą, tačiau savo elgesio negalėjo paaiškinti. „Atvažiavo į aikštelę policija, sustabdė ir viską įformino“, – sakė jis.

K. Arbočius patikino, jog tądien girtas važinėjosi tik po automobilių stovėjimo aikštelę. Be to, jis sakė, kad dėl girtumo negalėjo pareigūnams pateikti civilinės atsakomybės draudimo poliso. „Jis buvo bordačioke“, – tvirtino jis.

Automobilis „Volvo 850”, kurį vairavo K. Arbočius, oficialiai priklauso jo kaimynui Andrejui Šalkinui, tačiau jie jau buvo sutarę, kad kovotojas automobilį perka sau.

A. Šalkinas sakė, kad pasaulio čempionui gegužės 17-ąją atidavė savo automobilio raktelius, nes ką tik su juo buvo sudaręs „Volvo 850” pirkimo-pardavimo sutartį.

„Mes gegužės 20 d. turėjome oficialiai perregistruoti automobilį, tačiau nesuspėjome – atsitiko tai, kas atsitiko, jis su manimi net nesuspėjo atsiskaityti“, – sakė K. Arbočiaus kaimynas.

Šiuo metu „Volvo 850” yra laikomas automobilių stovėjimo aikštelėje – tiek kovotojas, tiek mašinos savininkas prašė ją grąžinti. Teismas tokio prašymo nepatenkino.

K. Arbočius yra minimas ir vienoje baudžiamojoje byloje – Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai užkirto kelią karui tarp Panevėžio gaujų ir pareiškė įtarimus „šmikinių“ gaujos lyderiams, planavusiems nužudyti neseniai į laisvę paleistą „čiapinių“ vadeivą.

Įtarimai dėl rengimosi nužudyti „čiapinį“ Rolandą Čiapą buvo pateikti „šmikinių“ vadeivoms Egidijui Ališauskui ir Igoriui Adžijevui. Tuo metu šio labai sunkaus nusikaltimo vykdytoju už pinigus, įtariama, sutiko būti K. Arbočius, kuriam jau buvo perduota informacija apie R. Čiapą – jam buvo nurodytas aukos vairuojamas automobilis, gyvenamoji vieta ir t. t.