Pirminiais duomenimis, avariją sukėlė „VW Golf“ vairuotojas. Jis, važiuodamas nuo Taujėnų miestelio pusės, prieš Paąžuolių ir Pamūšio kaimą skiriančią nuokalnę, bandė lenkti vilkiką. Tuo pat metu nuo Ukmergės į įkalnę kilo „Peugeot 406“, kuriuo važiavo keturi studentai iš studijų Kaune į namus, esančius Anykščių rajone, Traupio gyvenvietėje. Abu automobiliai susidūrė kaktomuša. Po nelaimės jie nuskriejo nuo kelio į skirtingas puses.

Atvykę medikai iškarto konstatavo, jog „VW Golf“ vairuotojas žuvo. Iš „Peugeot“ automobilio patys išsilaisvino du vaikinai ir mergina, o vairuotojas liko prispaustas metalo nuolaužų. Trys jaunuoliai patyrę įvairias traumas buvo nuvežti į Ukmergės ligoninę. Ugniagesiams teko gerokai pavargti, kol iš stipriai sumaitoto automobilio buvo išlaisvintas jo vairuotojas.

Gelbėjimo dramą stebėjo į nelaimės vietą atvykę ir vaikino tėvai. Po keliasdešimties minučių gelbėtojai įveikė metalo nuolaužas ir vaikinas buvo perduotas medikų globai.

Po to ugniagesiai ėmė vaduoti žuvusįjį „VW Golf“ vairuotoją, kurį taip pat prispaudė automobilio nuolaužos. Įvykio aplinkybes tiria Ukmergės policijos pareigūnai.