Šiauliuose, tarp Zoknių geležinkelio stoties ir oro uosto, įmonės darbuotojai, kasdami tranšėją telefono linijai rado didžiulį kiekį šaudmenų ir sviedinių.

Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo skyriaus specialistai surinko 250 įvairaus kalibro šaudmenų ir 78 artilerijos sviedinius. Visi šie antrojo pasaulinio karo reliktai buvo išvežti į Stalmokų karjerą ir sunaikinti.

Prasidėjus pavasario žemės darbams, tokių karo laikų radinių vis dar pasitaiko. Policija įspėja, kad pavojingo radinio liesti nevalia. Reikia skambinti Skubiosios pagalbos tarnybų numeriu 112. Tik taip elgdamiesi užtikrinsite saugumą aplinkiniams bei sau.

Jokiu būdu negalima numesti sprogmens po kokiu krūmu ar į griovį. Nešioti ir mėtyti daiktą, yra labai neatsakinga ir net nusikalstama: jei jis nesprogo tavo rankose, tai dar nereiškia, kad sprogmuo yra nepavojingas. Jis gali sprogti nuo kito žmogaus, nepastebėjusio pavojingo daikto, netyčinio prisilietimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją