Šeštadienio popietę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Šalčininkų rajone prie Paūdronių kaimo vaizdo stebėjimo sistema užfiksavo žmogaus siluetą, upeliu judantį valstybės sienos su Baltarusija link.

Į nurodytą vietą išvyko mobilusis patrulis. Maždaug už 20 metrų nuo valstybės sienos pasieniečiai aptiko 9 juodu polietilenu apvyniotus ryšulius ir sulaikė jų pasiimti atėjusį vyrą. Be to, netoliese rado radijo stotelę su krovikliu.

Ryšuliuose buvo 4 250 pakelių cigarečių „Fest“, „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“ su baltarusškomis banderolėmis. O jų pasiimti atėjo 36-erių Šalčininkų rajono gyventojas.

Jį pasieniečiai nuvežė į Padvarionių užkardą. Už tai, kad buvo valstybės sienos apsaugos zonoje be leidimo šalčininkiečiui skirtas įspėjimas.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tai šalčininkiečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Po apklausos vyras paleistas. Cigaretės laikinai saugomos Padvarionių pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją